News Ticker

Hammam behandeling, pure verwennerij voor de huid

IMG_4631 Een eeuwenoud Oosters schoonheidsritueel om je lichaam intens te reinigen ...

Een Hammam behandeling ondergaan doe je met al je zintuigen en is opgebouwd uit verschillende rituelen die in teken staan van warmte, water, geur, reiniging en uiteraard ook ontspanning. Onze huid staat vaak bloot aan externe negatieve invloeden en het lichaam ondergaat heel wat stress. We moeten echt tijd maken om een me-time moment in te lassen om tot rust te komen zodat we kunnen herbronnen. Let’s get down to business en laat ons je meenemen naar onze hotspot in Deerlijk … Au Bel Orient.

Met een glaasje in de hand krijg je even de tijd om tot rust te komen en je gsm op vliegtuigmodus te zetten want we nemen some time off. Even vlug omkleden en met een katoenen doek gewikkeld rond de heupen nemen we plaats in de Rhassoul (Turks stoombad). Deze ruimte vol stoom zorgt ervoor dat de poriën van de huid opengaan waardoor talg, dode huidcellen en vuiligheid straks gemakkelijker kunnen verwijderd worden.

IMG_4637-bewerkt

Het reinigingsritueel gaat pas echt van start eenmaal je op de verwarmde mozaïeken tafel ligt. De dames wassen eerst het lichaam met authentieke zwarte zeep om de dode huidcellen te weken en de huid voor te bereiden op een intense behandeling. Met een Kese scrubhandschoen gemaakt van ruwe zijde krijgt het lichaam een grondige scrub en worden de dode huidcellen en vuiligheden losgemaakt van de huid. Deze behandeling wordt zowel op de voorkant als op de achterkant van het lichaam gedaan. Het lichaam wordt ook verschillende keren gespoeld met warm water wat wel telkens even schrikken is, maar al vlug krijg je een zalig rustgevend gevoel.

IMG_4631IMG_4731

Daarna volgt het zeepritueel met een ontspannende massage. Hier heb je keuze uit 2 verschillende behandelingen. Ofwel kies je voor de Turkse en Arabische getinte behandeling waarbij een katoenen zak (Torba) gevuld wordt met warm schuim van olijfzeep. Deze zak knijpen ze leeg boven het lichaam en bedekken je onder een deken van heerlijk warm schuim.

IMG_4604IMG_4678

Ofwel kies je voor de Marokkaanse en Arabische getinte behandeling waarbij ze met een spons, gevuld met gemalen olijfpitten en laurier, het lichaam inzepen. Met draaiende bewegingen wordt het lichaam ingezeept met olijfzeep om het lichaam te helen en intens te voeden.

IMG_4710k

Een subtiele drukpuntmassage achteraf zorgt ervoor dat de spieren zich gaan ontspannen, de bloeddoorstroming gestimuleerd wordt en het lichaam een intense verzorging krijgt. Dit doen ze zowel aan de voorkant als aan de achterkant van het lichaam. Geef toe dit klinkt toch echt als muziek in de oren!?

Om het helemaal af te maken trokken we achteraf nog naar de privé wellness om nog wat na te genieten. Met een heerlijk kopje thee en wat zoete lekkernijen sloten we deze relaxerende dag af. Dit zal vaker in onze agenda staan vanaf nu!

testrgb-56testrgb-54

Wil je dit zelf eens ervaren?

Boek dan vlug de Rituel au Hammam bij Au Bel Orient voor slechts €230,00 voor 2u30 voor 2 personen en €140,00 voor 1 persoon. Psstt, dit is een actieprijs! Of ga voor l’Escapade Marocaine waar er nog een massage en gezichtsverzorging aan de Hammam behandeling gekoppeld is. Dit alles voor €420,00 voor 2 personen en € 260,00 voor 1 persoon. Laat je voor 4u30 heerlijk verwennen. Het is een pure verwennerij voor het lichaam en de geest met een herboren gevoel achteraf als resultaat.

 

Just go for it!

 

Fotografie: Leyla Hosseinzadeh (Leyla Alyel)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*