News Ticker

Velvet Crush

Gillian_7 Velvet, luxueus, glamoureus en tijdloos!

Velvet of fluweel heeft heel wat modeharten voor zich gewonnen dit seizoen. Het werd talrijk gespot op runways, modieuze Instagram accounts en ook in magazines zag je heel wat verschijnen. Vooral bij de dames was het een grote modetrend dit seizoen. Voor de heren is deze stof geen nieuwkomer, maar eerder een old time favorite. Vooral binnen het sartoriale kader is deze stof een vaak gebruikt materiaal. Loafers in velvet, lapels van blazers, broeken en zelfs volledige maatpakken gemaakt van velvet is geen vreemd gegeven binnen de herenmode. De populairste kleuren zijn vooral middernacht blauw, mosgroen en zwart. Tegenwoordig is velvet zelfs verwerkt in bomber jackets, sweaters, pullovers, … Een ding is zeker: met velvet maak je altijd een statement.

Laat je velvet items zeker niet hangen in de kast voor speciale gelegenheden en verwerk ze in dagdagelijkse looks. Life is too short to wear boring clothes! Een velvet maatpak in middernacht blauw kan je bijvoorbeeld een hippe touch geven door er sneakers onder te dragen of door het hemd te vervangen door een T-shirt met een matching print of opschrift. Don’t forget om de T-shirt in je kostuumbroek te stoppen.

Gillian_5

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Shoes

Moet het toch eerder stijlvol blijven om op de werkvloer te verschijnen?  Draag je maatpak dan met een trui met een rolkraag. Het is een stijlvolle match met maatpakken, blazers en andere jackets. Kies je om een paar klassieke loafers te dragen onder je maatpak, opteer dan voor onzichtbare sokken. Mijn ultieme favoriet zijn de invisible socks van Calzedonia die voorzien zijn van een stevige antislip op de hielen. Ze zijn laag uitgesneden en te verkrijgen in verschillende kleuren. Onzichtbaar, maar toch aanwezig!

Gillian_02

Processed with VSCO with a6 preset

ShoesII

Fotografie: Robin Joris Dullers

Outfit: maatpak – Scotch & Soda, hemd – Zara, pullover – Zara, loafers – Zara, sneakers – Adidas, horloge – Omega

Leave a comment

Your email address will not be published.


*