News Ticker

Dit neem je mee voor een weekendje weg

Vooraleer je begint in te pakken voor een weekendje weg stel je jezelf het best eerst deze 3 vragen. Wat is je bestemming? Wat ga je daar doen? Wat zijn de weersvoorspellingen? Vooral dat laatste kan in België een uitdaging zijn en zeker als je naar de kust trekt. Met deze 3 vragen in het achterhoofd ga je aan de slag.

Ga voor multifunctionele items

Stop niet zomaar lukraak wat kledingstukken in je reistas, maar stel je outfits op voorhand doordacht samen. Neem zoveel mogelijk items mee die multifunctioneel en vlot te combineren zijn met de andere items uit je reisgarderobe. Voor een weekendje weg met 2 nachten neem je dus het best het volgende mee: 1 jasje of blazer, 2 T-shirts, 2 hemden, 1 tot 2 lange broeken, 1 short bij zomers weer, 2 paar schoenen, 1 paar slippers bij zomers weer, een zwemshort, ondergoed en sokken. Het hoeft ook niet allemaal ingepakt te worden want je draagt al 1 outfit. Indien je eerder van het principe bent “I never travel light” dan kan je natuurlijk de innerlijke fashionisto laten spreken en de helft van je kleerkast inpakken.

Comfy by day

Overdag kies je het best voor een lichtgekleurde denim of chino gecombineerd met een T-shirt, polo of hemd en afgewerkt met een paar sneakers of mocassins en een matching zonnebril. Bij zomerse temperaturen is een short ook een welgekomen verfrissende afwisseling. Zal het toch wat frisjes zijn aan de kust? Dan voorzie je het best een extra trui, jasje of zomerse blazer.

Dress up

Mits je een weekend weg bent, mag het iets stijlvoller zijn om de avond tegemoet te gaan. Opteer voor een denim zonder scheuren of een stijlvolle chino al dan niet voorzien met een print. Of push jezelf even uit je comfortzone en overweeg een kostuumbroek of chino met bandplooien. Een trending item die niet alleen bijzonder gesofisticeerd oogt, maar ook vlot te combineren valt met een T-shirt en een hemd. De meest voor de hand liggende keuze om je denim, chino of kostuumbroek te combineren is met een hemd. Geen fan van hemden? Kies dan voor een T-shirt gecombineerd met een blazer. Het is stijlvol, comfortabel en heeft toch dat tikkeltje meer. Werk je avondlook af met een paar loafers of sneakers uitgevoerd in leder of suède. Half versleten en te sportieve sneakers zijn een no-go.

Enkele handige tips:

  • Maak een checklist met essentials voor een weekendje weg. Hierdoor voorkom je dat je iets vergeet.
  • Bij zomers weer neem je je strandtas mee met alle nodige items erin voor een dagje zonnen.
  • Voorzie genoeg sokken en ondergoed. Bij 3 dagen van huis reken je voor 4 dagen sokken en ondergoed. Zo ben je voorzien op alle onverwachtse omstandigheden of wijzigingen in je reisschema. Bij voorkeur neem je het best ook invisible socks mee die laag uitgesneden en onzichtbaar zijn in elk type schoenen.
  • Zonnebrillen, opladers en draagbare opladers zijn onmisbaar voor een weekend weg.
  • Plaats je toilettas met toebehoren (inclusief washandjes) op een duidelijk zichtbare plaats zodat je deze niet vergeet bij vertrek.
  • Voorzie altijd een medische kit in je reistas met daarin ontsmettingsmiddel, pleisters, schaar, medicijnen, … Op deze manier kan je onmiddellijk anticiperen op onverwachtse situaties en verlies je geen kostbare tijd.

 

Look 1 verkrijgbaar bij Zalando: Bomberjacket – Bonobo Jeans / T-shirt, denim – Scotch & Soda / Sneakers – Adidas Originals Stan Smith / Zonnebril – Ray-Ban / Reistas – Tiger of Sweden / Horloge – Komono

Look 2 verkrijgbaar bij Zalando: Hemd – Polo Ralph Lauren / T-shirt, chino – Samsøe & Samsøe / Sneakers – Adidas Originals Stan Smith / Horloge – Komono / Bril (niet via Zalando) – vintage Yves Saint Laurent

 

Fotografie: Valerie Vercruysse – valerievercruysse.be

Make-up artist: Ferris Demuynck – aubelorient.be

Locatie: La Reserve Knokke –  la-reserve.be

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*