News Ticker

3-stappenplan naar een zachte en stralende huid

© Leyla Hesna

Een vlugge douche nemen met stevige meezingers op de achtergrond, het kapsel in model leggen en met een heerlijke kop koffie of thee het ochtendhumeur wegspoelen.  Scrollen door je social media en ondertussen ontbijten en de lunch in elkaar flansen. Na heel wat multitasken ben je klaar om de deur uit te vliegen en aan je werkdag te beginnen. Of niet? Ben je niet iets vergeten? Zoals aandacht besteden aan een goede huidverzorging bijvoorbeeld?

Heel wat mannen besteden nog te weinig aandacht aan een goede huidverzorging en nochtans is het van essentieel belang. Je hebt maar 1 huid en die moet je verzorgen, reinigen en voeden met aangepaste producten. Het is echter niet evident om de weg te vinden naar de geschikte producten voor je huid, maar push jezelf om op ontdekking te gaan binnen gezichtsverzorging voor mannen.

© Leyla Hesna

No-nonsense, natuurlijk en eerlijk

Wij namen de verzorgingslijn voor mannen van het Australische merk Sanctum even onder de loep en het doorstond de test met glans, bijna letterlijk want de huid straalt en ziet er goed gevoed uit. De verpakking heeft geen wauw-effect, maar het sluit wel volledig aan bij hun ecologisch verhaal waar ze zich richten tot het gebruik van natuurlijke ingrediënten als kruiden- en plantenextracten, essentiële oliën en vitaminen. Het is even wennen aan de uitgesproken kruidige geur en zeker als je doorgaans neutraal geurende gezichtsproducten gebruikt. Geen nood, je zal niet uren geuren als een bos vol cederhout, goudbloemen, aloë vera, … De aangename aromatische geur ebt vlug weg waardoor je vlot je favoriete parfum of eau de toilette kan aanbrengen. Dit is voor ons een absolute must want een signatuur geur is veel belangrijker dan de geur van je verzorgingsproducten.

© Leyla Hesna

© Leyla Hesna

Geen gedoe, slechts 3 stappen

Het is volledig begrijpelijk dat de vermoeidheid soms te groot is om na een avondje stappen of een lange werkdag nog iets extra te doen dan enkel de tanden te poetsen voor het slapengaan. Keep in mind dat je gezicht overdag wel onderhevig is aan pollutie en dat verwijder je het best voor je gaat slapen. De huid heelt namelijk ’s nachts en door de overtollige talgproductie en onzuiverheden te verwijderen komt dit ten goede van de huidkwaliteit. Start en eindig je dag daarom met een facial wash. Doorgaans is dit een soort gel zijn, maar de facial wash van Sanctum is een fijn wit schuim. Het is echt even wennen aan de fijne textuur en de zachtheid van het product, maar het voelt wel heel aangenaam aan.

© Leyla Hesna

© Leyla Hesna

Om de huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf en om voldoende te hydrateren breng je na de facial wash een moisturizer aan. Het is deze keer geen kleurrijke substantie, maar een transparante gel die verdacht veel lijkt op de douchegel. Lees dus heel goed de verpakking vooraleer je begint te smeren want anders zit je volledig onder het schuim. #beentheredonethat

© Leyla Hesna

Last but not least is de scrub! Een niet te onderschatten stap voor een goede lichaamshygiëne want er zijn heel wat voordelen. Zo verwijder je alle dode huidcellen, maak je verstopte poriën open, maakt het lichaam sneller nieuwe huidcellen aan, heb je minder last van ingegroeide haren, … Do we need to say more? Opvallend is dat de scrub van Sanctum hoofdzakelijk bestaat uit fijngemalen walnootschelpen, Luffa (sponskomkommer) en rijst. Het voelt dan ook eerder aan als een zachte massage en niet als een behandeling met schuurpapier. #winwin

© Leyla Hesna

© Leyla Hesna

Deze 3 kleine stappen zijn slechts de basisstappen om je huid intens te verzorgen. Ga op ontdekking, experimenteer en luister naar je lichaam. Gebruik wel steeds uitsluitend producten die geschikt zijn voor een mannenhuid.

 

 

Fotografie: Leyla Hesna

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*