News Ticker

Anno 2016 – Huidverzorging op maat van mannen

20160524_134959_Fotor Heren, het werd hoog tijd om uit de kast van vrouwlief te blijven en je eigen huidverzorgingsproducten aan te schaffen. Het is maatschappelijk aanvaard dat een man steeds meer aandacht gaat besteden aan zijn huidverzorging. Een verzorgd voorkomen opent nu eenmaal tal van deuren en het kan ook een echte boost zijn voor je zelfvertrouwen. Tested and approved! Thanks to Luxury for men!

Het spreekt voor zich dat mannen andere huidverzorgingsproducten nodig hebben. De huid van een man is nu eenmaal dikker, vetter en zuurder. Door te investeren in kwaliteitsvolle huidverzorgingsproducten zal de huid beschermt zijn tegen schadelijke invloeden van buitenaf en kan je het verouderingsproces aanzienlijk vertragen. Laten we hier de nadruk leggen op vertragen want de huidveroudering is een natuurlijk proces die je niet op een “natuurlijke” manier kan tegenhouden. Tijdens het verouderingsproces van de huid zwakt de aanmaak van collageen af en zal de huid minder veerkrachtig worden. De huid verliest ook meer en meer aan elasticiteit met als gevolg zichtbare rimpels en verslapping van de huid. We kunnen de huid dus zeker een “handje” helpen door de juiste en aangepaste producten te gebruiken.

Have you heard about Baxter of California! Een men’s grooming brand die opgericht werd door Baxter Finley in 1965. Deze man ontwikkelde een gamma aan producten speciaal voor de mannenhuid. De eenvoudige flacons omvatten geavanceerde formules op basis van natuurlijke ingrediënten om de huid zacht te reinigen, intens te voeden en opmerkelijk te laten stralen. Wat heb je precies nodig? Wel met deze vier stappen ben je al aardig op weg om je gelaat dagelijks te verwennen met slechts een minieme inspanning.

Stap 1: Facial Scrub

Start de week met een diepe en intense reiniging van het gelaat met de Facial Scrub (all skin types). We moeten toegeven het verschil voor en na is bijzonder groot! Loved it! Deze scrub op basis van maismeel, walnootschalenmeel en kamille heeft een fijne korrel om alle dode huidcellen te verwijderen en de poriën te zuiveren. Dit stimuleert de huidvernieuwing en voorkomt verstopte poriën. Breng een geringe hoeveelheid scrub aan met je vingertoppen op de reeds vochtige huid. Masseer met draaiende bewegingen de huid en spoel overvloedig met water. Herhaal dit ritueel elke week voor een optimaal resultaat.

20160524_133653_Fotor

Stap 2: Daily Face Wash

Start de dag met een frisse reiniging van je gelaat met de Daily Wash (all skin types). Deze milde gezichtsreiniger is gemaakt op basis van kalmerende Aloë Vera, ginseng en kokosnoot. Hiermee kan je het gelaat dagelijks reinigen en de pollutie verwijderen met een fris en glad gelaat als resultaat. Breng een kleine hoeveelheid product op een vochtige huid en masseer tot er een laagje schuim ontstaat. Spoel vervolgens het gelaat met overtollig water. Herhaal dit ritueel ’s ochtends en ’s avonds voor een optimaal resultaat.

20160524_132744-1_Fotor

Stap 3: Under Eye Complex

Gebruik ook zeker een oogcrème heren zoals de Under Eye Complex (all skin types). Deze oogcrème op basis van cafeïne, antioxidanten en zeewierextracten zorgt ervoor dat de delicate huid rond de ogen intens gevoed wordt. Hierdoor krijg je een instant fris gevoel rond de ogen en worden tekenen van vermoeidheid, wallen, donkere kringen en kraaienpootjes aanzienlijk geminimaliseerd. Tekenen van veroudering zijn trouwens vlugger zichtbaar op plaatsen waar de huid delicater is zoals rond de ogen. Aandacht besteden aan deze zones heeft dus op lange termijn heel wat positieve gevolgen. Breng voor een optimaal resultaat ’s ochtends en ’s avonds de oogcrème aan onder de ogen. Klop vervolgens met de vingertoppen het product zachtjes in tot dit volledig opgenomen is door de huid. De resultaten zijn echt merkbaar naar enige tijd van gebruik!

20160524_132940_Fotor

Stap 4: Oil Free Moisturizer

Werk je ritueel af met een voedende moisturizer zoals de Oil Free Moisturizer (normal to oily skin) , een hydraterende gezichtslotion op basis van Aloë Vera, groene thee en kamille. De groene thee beschermt je huid trouwens tegen vrije radicalen en de kamille heeft een helende werking. Deze olievrije moisturizer absorbeert snel, houdt de olieproductie in balans, gaat de vorming van rimpels tegen en herstelt de vochtbalans van de huid. Breng elke ochtend en avond een geringe hoeveelheid aan op het gezicht en de hals voor een frisse en zachte huid met een matte uitstraling. Verwacht geen sterke geparfumeerde geur, maar een milde en aangename geur die vlug vervliegt.

20160524_133457_Fotor

Waar kan je deze producten verkrijgen?

Deze zijn allemaal te verkrijgen op de online webshop van Luxury For Men. Een concept store met een exclusieve selectie aan lifestyle producten uit verschillende segmenten. Allemaal topproducten om jezelf of een dierbare mee te verwennen. Met de grootste zorg worden de aangekochte goederen klaargemaakt voor verzending waardoor het een groot genoegen is om elk pakket uit te pakken. Het lijkt alsof je keer op keer een groot cadeau krijgt! Because we’re worth it guys!

 

Fotografie: Gillian Vanhoenacker

 

1 Comment on Anno 2016 – Huidverzorging op maat van mannen

  1. Ik hou van je schrijfstijl. Goed werk!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*