News Ticker

Mode-inspiratie: last minute tips voor je outfit met oudejaarsavond

Het nieuwe jaar staat zowat letterlijk voor de deur en maar al te vaak zouden we door alle heisa iets belangrijks vergeten, namelijk de outfit voor oudejaarsavond. Wat trek je nu aan? Wat als je overdressed bent? Daarom geven we enkele last-minute tips.

Lees de gasten

Als je de avond zal doorbrengen bij vrienden die zich zelden tot nooit tot in de puntjes uitdossen, ga je het best voor smart-casual. Doe moeite maar overdrijf niet en laat bij voorkeur je beste maatpak in de kast hangen. Stond de dresscode aangegeven op de uitnodiging of weet je dat ze zich straks helemaal feestelijk zullen uitdossen, dan haal je maar beter je beste maatpak uit de kast met alle bijhorende accessoires.

Play safe

Er zijn heel wat feestelijke alternatieven te verkrijgen om je outfit net dat tikkeltje meer te geven zoals een bomber jacket in satin feel, een blazer vol eyecatching prints, velvet loafers, kostuumbroeken met gouden strepen aan de zijkant, … Dit jaar kunnen wij mannen ver gaan met onze styling. Toch wat met de handen in het haar? Ga dan voor een tijdloos zwart of blauw maatpak met een uitgesproken lapel, een netjes gestreken wit hemd en een paar stijlvolle klassieke schoenen. Voor de dames is the little black dress, een trendy maatpak of een frivool kleedje een aanrader. Combineer alles met wat eyecatching accessoires and we have a winner.

Dress to impress

Zie je er toch wat overdressed uit? Geen probleem man en accepteer het gewoon. De reden dat je deze outfit koos was omdat jij je zo comfortabel voelt en met nieuwjaar mag het sowieso wat meer zijn. Het is beter om overdressed te zijn dan schaamtelijk underdressed.

Fotografie: Valerie Vercruysse

Mua: Lauren Bracke

Modellen: Joy Tandt – Gillian Vanhoenacker 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*