News Ticker

The Black Tie invitation

DSC_7464 Glinsterende ijskristallen bedekken alles met een zachte winterse gloed. Kerstmelodieën vullen de straten waar kostbare kerstetalages de blikken stelen. De rush naar de eindejaarsfeesten is begonnen. De zoektocht naar het perfecte kerstcadeau, een luxueuze tafeldekking volgens de etiquette, peperdure kerstdecoraties die de kerstboom sieren, … alles om een gezellige sfeer te creëren en de gasten te imponeren. De eerste uitnodiging van het seizoen valt in de bus, the Black Tie invitation. Tijd om je te transformeren met een tuxedo. Gemaakt om hoofden te laten draaien en verleidelijke glimlachen te stelen.

Kreukvrij is het maagdelijk witte hemd met prominent aanwezige studs als knopen of juist onzichtbaar voor het oog achter een laagje fijne stof.  Een rebelse touch om te breken met de gevestigde stijlregels door gepersonaliseerde manchetknopen door de knoopsgaten te laten glijden.

Een soepele satijnen side stripe sijpelt naar beneden aan de zijkant van de smokingbroek. Subtiel, maar aanwezig. Geen broeklussen, geen omslag, puur de esthetische stijlvolle kracht van de broek.

De smoking jas schuift over de schouders heen in intens zwart of zinderend middernacht blauw om de nacht het hoofd te bieden. Single breasted met één knoop overtrokken met fijngeweven satijn. Een sensuele stof die zijn weg ook gevonden heeft naar de peak lapel of shawl lapel. Een sneeuwwitte toets vindt zijn weg naar de borstzak van de jas.

Een voorgestrikte vlinderdas of zelf de handeling meesteren met de soepele stof die in perfecte harmonie is met de lapels van de smokingjas. Stijlvol en strak zoals het hoort bij een tuxedo.

Schoenen, zwart als de donkerste nacht met een dansend lichtspel over de glanzende lak of juist een subtiel licht/donker spel op het gematteerd leder. Stijlvolle en vlekkeloze veterschoenen of loafers vergezellen de tuxedo op de meest glamoureuze aangelegenheden. With or without visible socks, they are made to kill.

Een ruimte vol heren met elk een eigen signatuur, het parfum. Zinderend gelaagd en herkenbaar of zo mysterieus als de nacht. Krachtig als een mannenhart of juist bedwelmend sensueel. Onderscheiden zonder op te vallen. Intens, maar nooit overheersend.

Don’t follow, create! Don’t copy, set the tone in your own way! Don’t just wear it, own it!

DSC_7751 DSC_746410 DSC_7446 DSC_7384 DSC_7568

 

Fotografie: Medhi Deschrijvere – Les Beaux

Outfit: tuxedo – Masterhand schoenen – Hugo Boss, hemd – , manchetknopen – eigen ontwerp, strik – Zara

Outfit verkrijgbaar bij Deleye

 

Dit is mijn inzending voor de Zalando Style Icons // Creative Content Icon – Zalando Award

Leave a comment

Your email address will not be published.


*