News Ticker

Keep it in check

ML1_9415-Edit Some English sophistication in a modern way.

Checked prints zijn als een tijdje niet meer weg te slaan van de runway. Deze stijlvolle print blijft ook dit seizoen een trend en zijn ondertussen ook al verwerkt in kostuums, accessoires, broeken, … Hoog tijd dus om even aan de slag te gaan met een allover printed checked statement blazer. Het is een bijzonder veelzijdig stuk en zeker een aanwinst in je garderobe. Laat je mantel nog maar even hangen in de kast en ga voor een eyecatching blazer.

Werk je met een statement stuk in je look zoals deze blazer, dan werk je het best met effen onderstukken. Laat het statement stuk zijn werk doen. Ik koos voor een grijze coltrui omdat het kleur overwegend terugkomt in de blazer. Hierdoor krijgt de blauwe afwerking in de blazer meer kracht en valt dit onmiddellijk op. Een wollen pocket square en een krachtige indigo blauwe denim versterken dit effect alleen maar. Het geheel oogt casual, modern met een flaver van British heritage.

ML1_9501-Edit ML1_9510-Edit ML1_9508-Edit

Om het geheel nog wat interessanter te maken koos ik ook voor een paar stevige stijlvolle brogue boots gemaakt van verschillende lappen leder in herfsttinten. Ze geven de look onmiddellijk wat meer diepte en kracht. Een paar stevige boots en het liefst met een rubberen verzoling is uiteraard onmisbaar voor AW15. Er zijn heel wat verschillende stijlen te verkrijgen, dus kies een paar die goed past bij je stijl.

ML1_9568-Edit ML1_9597-Edit

Blazer – Benvenuto, pocket square – Jasques Britt, coltrui – Boss Black, denim – Boss Black, schoenen – Othello

 

Shop de look in één van de vele winkels van Deleye of neem eens een kijkje op hun webshop.

Fotografie: Mathias Lambrecht

Hairstylist: Jasmin Jebelli – Jebelli’s Place

Leave a comment

Your email address will not be published.


*