News Ticker

Bretonse strepen – een tijdloze klassieker

_L1_5159 Van schipperstrui naar een tijdloos modieus kledingstuk!

Deze strepen hebben letterlijk hun strepen verdiend. De Bretonse streep vindt zijn oorsprong in 1958 en werd ingevoerd door de Franse marine.  Geleidelijk aan werden ze opgepikt door beroemdheden en artiesten als Coco Chanel, Pablo Picasso, Marilyn Monroe, Brigitte Bardot, Andy Warhol, Audrey Hepburn, James Dean, … Allemaal vielen ze voor de charmes van de Bretonse streep. Het is een echte tijdloze klassieker die niet mag ontbreken in je garderobe.

Wees creatief en experimenteer met verschillende stijlen. Hier combineerde ik de Bretonse streep met een hemelsblauwe denim en een stijlvolle marine geïnspireerde blazer om eigentijdse nautische look te creëren. De hemelsblauwe kleur is trouwens een vernieuwend kleur die we maar al te graag zien opduiken binnen denim. Het oogt heerlijk zomers en zorgt voor een frisse boost!

Voor wie nog geen witte sneakers staan heeft in zijn kast, werd het hoogtijd om de dichtstbijzijnde sneakershop eens een bezoekje te brengen. Ook voor Spring/Summer 2016 blijven witte sneakers zeer geliefd!

_L1_5206 _L1_5305 _L1_5247 _L1_5279 _L1_5262 _L1_5249

Blazer – Tommy Hilfiger, pullover – Phil Petter, denim – Armani, pocket square – Profuomo Michaelis, sneakers – Adidas

Shop deze look in één van de winkels van Deleye.

 

Fotografie: Mathias Lambrecht

Visagiste: Ferris Demuynck

Leave a comment

Your email address will not be published.


*