News Ticker

Let the shoe madness begin for AW15

LFL-18 Own it, wear it, love it ….

Een nieuw modeseizoen gaat altijd gepaard met het aanschaffen van een pak nieuwe kledij en schoenen. Met andere woorden het is tijd om stevig te gaan shoppen! Er zijn ook weer heel wat trends en is het niet zo gemakkelijk om een keuze te maken vooral op gebied van schoenen kan het een echte uitdaging zijn. Ga ik voor iets trendy of eerder tijdloos? Ik wil iets nieuws, maar wat? Allemaal vragen die we onszelf vaak stellen bij het zien van een uitgebreide schoenencollectie.

Wij doken daarom even in de schoenencollectie van Deleye om de trends en tijdloze klassiekers onder de loep te nemen.

Sportswear it is

De hype van sportswear is zeker nog niet voorbij. Ook dit seizoen stillen heel wat sneaker lovers hun honger met collecties als deze van Filling Pieces. Dit Amsterdams merk brengt dit seizoen een luxueuze collectie met aandacht voor verschillende texturen, innoverende materialen en vernieuwende technieken om stiksel aan te brengen. Denk bijvoorbeeld aan de geprinte leguanenhuid die gekozen werd om sneakers mee te bekleden. De collectie oogt stijlvol en zelfs wat futuristisch. Ideaal voor de sneaker lover die net iets meer wil dan een eyecatching sneaker.

Over futuristisch gesproken, ons oog viel ook op enkele sneakers van Floris Van Bommel. Deze eyecatchers uitgevoerd in verschillende texturen en metaalkleuren zijn het zeker waard om te overwegen. Don’t we all love luxurious sportswear!

LFL-3 LFL-2 LFL-1 LFL-4 LFL-6 LFL-5

Filling Pieces – Floris Van Bommel

May it be suède?

Sneakers in suède zijn een echte go! Dat men volop experimenteert en de grenzen aftast met sportswear is al een tijdje duidelijk. Zeker als je de bovenstaande sneakers bekijkt. Het gebruik van luxueuze materialen binnen sportswear is dan ook al een tijdje een enorme trend. Sneakers in suède zoals deze van March23 sluiten dan ook heel goed aan in deze rij. Ze ogen hip en stijlvol. We say yes!

LFL-9 LFL-8

March23

Boot it up

It’s boot season again! Barre weersomstandigheden en felle regenbuien zijn helaas niet meer weg te denken. Een paar degelijke boots in je garderobe is dan ook geen overbodige luxe. Geen nood heren want er zijn heel wat verschillende modellen te verkrijgen en wij zetten even een aantal populaire modellen op een rij.

Ga voor een paar stoere worker boots met veters om de outdoor man in je los te laten. Moet het eerder wat stijlvoller zijn? Chelsea boots zijn über stijlvol en bijzonder veelzijdig. Door het ontbreken van veters passen ze ook gemakkelijk onder je broeken. Ga voor een paar brogue boots als je liever een paar boots hebt met veters en wat extra details op de top van de schoen. Het oogt altijd stijlvol en is uitermate veelzijdig. Toch liever wat nonchalanter? Wel er zijn ook boots te verkrijgen met een dikke rubberen verzoling zoals deze van Timberland. Een combinatie van worker boots met een sporty twist. Tijd om een keuze te maken heren!

LFL-10 LFL-7

Hugo Boss – Timberland – Hugo Boss – Timberland

Go for texture and prints

Dit seizoen zien we dat heel wat designers gekozen hebben voor verschillende texturen en prints. Voor de durvers zijn er heel wat prints te verkrijgen die op een stijlvolle manier verwerkt werden in schoenen. Ga je voor deze schoenen zorg er dan voor dat je outfit hierop afgestemd is en laat alle aandacht naar je schoenen gaan. Ga dus voor een sobere styling. Voor wie het liever wat subtieler heeft is er ook heel wat te vinden. Zowel ruwe als gladde texturen doen hun intrede en zullen heel wat heren kunnen overtuigen.

LFL-15 LFL-14 ML1_9103-Edit

Floris Van Bommel – Noblesse – Floris Van Bommel

Colours and details

Burgundy red, Marsala, mustard yellow, chocolate brown, … allemaal trendkleuren voor AW15 die talrijk te spotten waren op de runway. Het spreekt voor zich dat deze trendkleuren ook sluipen in heel wat schoenencollecties. Draag ze als eyecatchers of verwerk ze in je outfit en laat het kleur terugkomen in je bovenstukken of accessoires. Dit maakt het een pak rustiger en zorgt voor een verbinding. Schuw dus zeker geen kleur heren.

Let’s talk about details. Je mag de kracht van details nooit onderschatten want dit maakt of kraakt je outfit. Heel wat designers gaan dan ook heel nauwkeurig te werk om interessante details aan hun ontwerpen toe te voegen. Ga dit seizoen eens voor iets anders. Ga bijvoorbeeld eens voor een paar double monk strap shoes met gespen of een paar brogue schoen met elegante afwerkingen. Ze geven je schoenen dat tikkeltje meer en zijn uitermate veelzijdig op gebied van styling.

LFL-17 LFL-16

Othello – Calver – Floris van Bommel

Some class to have

And then there are the classy ones. Een paar stijlvolle en laag uitgesneden schoenen zijn perfect om te combineren in tal van looks. Hun veelzijdigheid maakt hen dan ook enorm geliefd bij vele heren. Ga voor tijdloze kleuren als zwart, bruin en cognac en investeer in een paar schoenen van een degelijke kwaliteit. Subtiele details als contrasterende veters, gekleurde verzoling, versieringen op de top van de schoenen geven je look dat tikkeltje meer.

LFL-13

Floris Van Bommel – Hugo Boss

Sharp as hell

Pure klasse, altijd on point en een mooie finishing touch voor je chique looks. Deze veterschoenen van Hugo Boss in lakleer zijn prachtige exemplaren om je chique looks naar een nog hoger niveau te tillen door hun elegant design en mooie glans. Deze schoenen zijn een echte musthave en perfect om te dragen bij stijlvolle gelegenheden die gebonden zijn aan een bepaalde dresscode. Met deze schoenen in de kast heb je alvast geen enkel excuus meer om niet te verschijnen op glamoureuze evenementen.

LFL-11

Hugo Boss

 

Alle schoenen zijn, zolang de voorraad strekt, te verkrijgen in de winkels van Deleye Bekult of surf even naar hun online webshop om hun collectie te bekijken.

Fotografie: Mathias Lambrecht

Leave a comment

Your email address will not be published.


*