News Ticker

Tips om het perfecte kerstcadeau te vinden

Parisienne De jacht op kerstcadeaus is geopend! En uit ervaring weten we dat het niet altijd even gemakkelijk is om het perfecte kerstcadeau te vinden. Even een aantal tips op een rij om vlug en efficiënt te werk te gaan.

Just listen

Wees zeer aandachtig en luister naar de personen voor wie je cadeaus wil kopen. Probeer met gerichte vragen te achterhalen wat hij/zij graag zou willen. Het zit in de kleine details van een gesprek en veelal worden er tips gegeven zonder dat men er bij stilstaat.  Analyseer hun lifestyle op gebied van fashion, beauty, food, design, hobby’s,  …  en je zal zien het is echt easy om het perfecte kerstcadeau te vinden. Je kan ook altijd raad vragen aan huisgenoten, vrienden of familie als je er echt niet aan uitgeraakt.

Start now

Uit vele studies blijkt dat de heren de last-minute shoppers zijn op gebied van kerstcadeaus en dat is echt niet oké voor je zenuwen en de kwaliteit van je kerstcadeaus. Je verliest er ook nog eens gigantisch veel tijd mee door overal aan te schuiven. Beslissingen moeten te vlug genomen worden en er is veelal ook maar een beperkte aanbod meer. Kortom het perfecte recept voor catastrofale kerstcadeaus waar niemand gelukkig van wordt. Ga nu al op jacht naar het perfecte kerstcadeau en wees de kerstdrukte voor. Neem de tijd om nu en dan eens het aanbod van een bepaalde winkel te bekijken.

Luxe versus praktisch

Een kerstcadeau mag echt onweerstaanbare luxe zijn want dat is iets wat we ons te weinig gunnen. De praktische kant van het cadeau is hierbij niet zo belangrijk, maar het genot en de verwennerij staat hier centraal. Wat is voor de persoon in kwestie echt begerenswaardig? Waar is hij/zij heel gevoelig voor? Probeer een antwoord te vinden op deze vragen.

Een kerstcadeau mag ook best nuttig en praktisch zijn, maar het is niet omdat iemand dagelijks het huishouden doet dat hij/zij een emmer met schoonmaakproducten wil. Koop iets wat hij/zij nodig heeft, al heel lang wil of echt nodig heeft. Een voorbeeld kan zijn dat iemand al een tijdje een stofzuiger van Dyson wil en al een bedrag heeft gespaard. Probeer subtiel te achterhalen hoeveel het gespaarde bedrag is en maak een bon met het resterende bedrag of een kaartje waarop het cadeau te zien is.

Shopbudget

Shop niet lukraak zonder een bepaald budget in gedachten te hebben want dan kan je wel eens een klein fortuin kwijt zijn aan kerstcadeaus. Maak een budget op en verdeel dat onder het aantal personen voor wie je een kerstcadeau wil kopen. Op deze manier koop je ook cadeaus in functie van het opgestelde budget.

Ruilen

Een gigantische hoeveelheid van de gegeven kerstcadeaus worden na de kerstfeesten geruild of zelfs verkocht. Het is dan ook heel belangrijk om na te gaan of de cadeaus kunnen geruild worden. En heren zorg ervoor dat je de aankoopbewijzen nog hebt. Het maakt het veel gemakkelijker om te ruilen.

 

LOOK: Now shop till you drop!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*