News Ticker

Von Stein House by Anna Philipp

desktop_PhilippArchitekten-AnnaPhilipp_VonStein_04 Een parel op gebied van architectuur waar privacy en openheid primeren.

Het Von Stein House in Frankfurt ontworpen door architect Anna Philipp van Philipp Architekten steekt er met hoofd en schouders bovenuit. Op het eerste zicht ziet deze villa er heel eenvoudig uit. Een strakke voorgevel siert de straatkant en heeft bijzonder weinig inkijk in het huis. Dit werd met opzet gedaan want voor de eigenaars van dit huis is privacy enorm belangrijk. Laat je niet misleiden door deze minimalistische voorgevel want eenmaal binnen komt een zee van licht je tegemoet. De eigenaars wilden een versmelting van hedendaags design, openheid en het Los Angeles loft feeling. Een uitdagend concept die Anna Philipp op een adembenemende manier heeft vertaald.

Enorme ramenpartijen zorgen voor een optimale lichtinval in elke kamer en door de minimalistisch inrichting krijg je ook praktisch geen breking van licht. De strakke lijnvoering zuigt je mee naar buiten en vloeit over in de vormgeving van het zwembad waardoor je een samensmelting krijgt van de buiten- en binnenkant. Een perfecte harmonie van een sober kleurenpallet die langzaam gebroken wordt door de weerspiegeling van het hemelsblauw uit het zwembad en de zinderende kleuren van de kunstwerken.

Time to dream away …

desktop_PhilippArchitekten-AnnaPhilipp_VonStein_02 desktop_PhilippArchitekten-AnnaPhilipp_VonStein_03 desktop_PhilippArchitekten-AnnaPhilipp_VonStein_08 desktop_PhilippArchitekten-AnnaPhilipp_VonStein_20 desktop_PhilippArchitekten-AnnaPhilipp_VonStein_19 desktop_PhilippArchitekten-AnnaPhilipp_VonStein_12desktop_PhilippArchitekten-AnnaPhilipp_VonStein_17 desktop_PhilippArchitekten-AnnaPhilipp_VonStein_10 desktop_PhilippArchitekten-AnnaPhilipp_VonStein_13desktop_PhilippArchitekten-AnnaPhilipp_VonStein_18desktop_PhilippArchitekten-AnnaPhilipp_VonStein_16 desktop_PhilippArchitekten-AnnaPhilipp_VonStein_01 desktop_PhilippArchitekten-AnnaPhilipp_VonStein_05 desktop_PhilippArchitekten-AnnaPhilipp_VonStein_15 desktop_PhilippArchitekten-AnnaPhilipp_VonStein_22 desktop_PhilippArchitekten-AnnaPhilipp_VonStein_21

Leave a comment

Your email address will not be published.


*