News Ticker

Viva Sara, de hotspot voor koffie en thee liefhebbers

Een zintuigprikkelende en aromatische reis doorheen de wereld van koffie en thee.

Familiebedrijf met internationale faam

Van bes tot cup, de koffiewereld heeft alvast geen geheimen meer voor de Kortrijkse familie Deprez. Al sinds 1987 ontpopten Fernand en Catherine Deprez zich tot ware koffiemeesters in het vak waarbij ze hun knowhow en passie voor dit aromatische goedje met veel plezier delen in hun koffiehuis en koffiebranderij. Met een doordachte aanpak zorgden ze ervoor dat hun onderneming uitgroeide tot een waar koffie- en thee imperium die ze nu leiden met hun zonen Bart en Peter Deprez. Door hun studies, eigentijdse aanpak en de kennis van hun vader maakten ze van Viva Sara een gevestigde waarde met internationale faam. Wereldwijd speuren ze plantages af om de beste koffiebonen te selecteren en focussen hierbij op een persoonlijk contact met de eigenaars. Zo weten ze alles over de herkomst en het productieproces van de koffie, wat altijd fijn is om te horen tijdens het degusteren van een heerlijke kop koffie.

Van een vlugge kop tot totaalbeleving

In onze hedendaagse populaire koffiecultuur zoeken we steeds meer naar een totaalbeleving bij het drinken van koffie. We koppelen er gezelligheid aan, willen een aantrekkelijk kader om te vertoeven, verfijnde smaakcombinaties en cappuccino’s met prachtige tekeningen. We maken er tijd voor of willen een hippe koffiebeker om mee te nemen onderweg. Wel hiervoor ben je bij onze favoriete hotspot Viva Sara aan het juiste adres. Met meer dan honderd soorten thee, tientallen koffies en tal van bereidingen is er keuze genoeg. Aan de eeuwige twijfelaar (schuldig) werd er ook gedacht want met de handige gids vol informatie over koffie en thee kan je vlot kiezen. Keuze gemaakt? Perfect! Op naar de confiserie lijn Viva Lena vol lekkere koekjes en jam. Aan de chocoholics onder ons werd er ook gedacht met de lijn Viva Laura, een luxe chocoladelijn om je vingers bij af te likken. #schuldigbigtime Een ding is zeker als je me hier spot dan is dat altijd voor enkele uren.

Barista workshop op maat

De nieuwe generatie gaat zelfs nog een stapje verder door hun voorliefde en expertise te vertalen naar workshops en opleidingen. Waar komt koffie vandaan? Hoe zet je nu de perfecte kop koffie? Welke verschillende soorten koffie zijn er? Alles wat je ooit wilde weten over koffie komt hier aan bod met een aanstekelijk enthousiasme. Voor je het weet sta je achter de koffiemachines koffies te maken als een echte barista, ideaal om je gasten mee te imponeren tijdens de feestdagen. Tested and approved! Een ding is zeker na deze workshop bekijk je koffie op een totaal andere manier en is het eerder een luxeproduct met een uniek verhaal en een evenwichtige balans aan aroma’s.

Ben je binnenkort eens in Kortrijk of Brugge? Laat je dan eens verassen door het Viva Sara Kaffée en hun bijhorende shop. Of neem eens een kijkje op hun website en volg hen Instagram of Facebook.

Fotografie: Viva Sara

Leave a comment

Your email address will not be published.


*