News Ticker

Mr. Blue – Sartorial Guide For The Modern Nomadic Gentleman

  Een gids voor elke man ... 

Dominique Vindevogel, gekend als master tailor en CEO van het Belgische label Butch Tailors. Dit made-to-measure maatpakkenimperium telt verschillende Belgische vestigingen, wardrobe essentials in verschillende multibrand-shops en showrooms in Milaan, Istanbul en Mexico. We kennen hem vooral als de West-Vlaamse flying tailor die de wereld afreist om aan de vestimentaire noden te voldoen van de moderne gentleman. Door zijn internationaal geprezen persoonlijke maatwerkservice mag hij royals, self-made men en bemiddelde ondernemers onder zijn klandizie rekenen.

Een collector’s item in intens blauw

Het boek weerspiegelt zijn visie over mode en omvat zijn jarenlange kennis en ervaringen binnen de sartoriale wereld. Het is een vestimentaire gids waarbij je inzicht krijgt in diverse dresscodes, hoe je op verschillende manieren een das kan knopen, welke soorten kragen van hemden er bestaan, hoe je vlug bepaalde vlekken kan verwijderen, de essentie van een kostuum, …  De flying tailor geeft er ook een persoonlijke touch door zijn favoriete adressen om iets te gaan eten, te drinken en te overnachten te vermelden van steden als Istanbul, Hong Kong, Miami, New York, London en Brussel. Door er wat persoonlijke details aan toe voegen kom je ook heel wat te weten over de tailor zelf. Zo lees je wat zijn favoriete uurwerk is, welke sigaren zijn voorkeur genieten en welke wijnen hij het liefste drinkt.

Mr. Blue

De reden waarom het kleur blauw (Pantone 286) zo belangrijk is, kan je uitvoerig terugvinden in het boek, maar volgens Dominique Vindevogel bestaat er geen betere kleur voor de man dan blauw. Het is de meest moderne kostuumkleur en het kleur van vertrouwen, eerlijkheid en loyaliteit. Het is betrouwbaar en verantwoordelijk. Oprecht, gereserveerd en kalm.

Just a work of art

Combineer dit alles met de prachtige aquarel-tekeningen van Joëlle Batens en je hebt een briljante gids voor de moderne gentleman van alle leeftijden gecreëerd door een echte meester in zijn vak. Just a little work of art and wisdom… Het boek is exclusief verkrijgbaar in de Belgische Butch Tailors’ winkels en in de online Butch Tailors’ shop.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*