News Ticker

Haal de natuur in huis met een creatie van Alexandra Kehayoglou

tumblr_nnmiybuBjR1rtfp2fo5_1280 It's not a carpet but a work of art!

Met de handgemaakte tapijten van Alexandra Kehayoglou haal je de natuur op een unieke en originele manier in huis. Deze kunstwerken geven het interieur een eyecatching boost. Met oog voor detail imiteert ze zo goed mogelijk gras, mos, vijvers, bomen en struiken tijdens het produceren van haar tapijten. De mogelijkheden zijn echt eindeloos en de resultaten spreken boekdelen.

De tapijten worden trouwens gemaakt van restjes wol die overgebleven zijn uit de fabriek van haar familie. De appel valt dus niet ver van de boom want de familie van Alexandra Kehayoglou produceert industriële tapijten en andere wolproducten. Ze groeide als het ware op tussen de tapijten en zo leerde ze de kunst van het weven. Na het afstuderen als Beeldend Kunstenaar in 2006 aan het IUNA in Buenos Aires richtte ze zich volledig op het ontwerpen en produceren van handgemaakte tapijten met verbluffende resultaten als gevolg.

Scrol naar beneden om haar aan het werk te zien!

Alexandra-Kehayoglou-grassy-carpets-2 nature-rugs-4-600x401 picture-7_v2 nature-rugs-600x721 1447924960963 nature-rugs-5-600x755 img6844s nature-rugs-making-of-600x480

Komt haar werk je bekend voor? Dan zal dat hoogstwaarschijnlijk komen doordat ze voor de modeshow Spring/Summer 2015 van Dries van Noten de catwalk mocht bekleden met haar tapijten. Het onderstaande filmpje geeft een mooie impressie weer van hoe ze te werk ging. Over toewijding gesproken!

Fotografie: Alexandra Kehayoghou, Collosal

Leave a comment

Your email address will not be published.


*