News Ticker

Gault&Millau 2016

eten-als-medicijn Foodies ... de Gault&Millau 2016 neemt je mee naar de beste restaurants.

Dat Belgen doorgaans echte levensgenieters en fijnproevers zijn weten we al langer. We schuiven maar al te graag aan tafel om nieuwe smaken en gerechten te ontdekken. Van verfijnde en uitgepuurde smaken tot authentieke smaken, van Oosters getinte keukens tot die goede oude Vlaamse keuken, we zijn er voor te vinden. En als we dan nog eens aangepaste dranken kunnen nuttigen bij ons diner dan kan het helemaal niet meer stuk.

Er is heel goed nieuws voor de foodies want gisteren werd de dertiende editie van de restaurantgids Gault&Millau officieel voorgesteld. Heel wat chefs vielen in de prijzen, kregen punten en werden er tijdens het event ook verschillende titels toegekend. In totaal staan er meer dan 1100 restaurants in restaurantgids waarvan maar liefst 126 nieuwe adressen. We love the sound of that! Maak je agenda alvast maar vrij voor de komende maanden en laat je adviseren door de restaurantgids die vanaf woensdag in de boekenhandel te verkrijgen is voor €28,00.

Hof van Cleve en Bon-Bon gaan voor perfectie

Het restaurant Hof van Cleve van Peter Goossens uit Kruishoutem heeft haast een perfecte score van 19,5/20, maar moet deze prestigieuze plaats wel delen! Het restaurant Bon-Bon van Christophe Hardiquest in Brussel heeft ook deze hoge score behaald.

Deze twee toppers worden gevolgd door de restaurants In De Wulf, Hertog Jan en Comme Chez Soi met een score van 18,5/20. De Karmeliet van Geert Van Hecke blijft ongewijzigd en krijgt terug een 17/20. Ook La Source in Lanaken, La Paix in Brussel, Bistro Margaux in Sint-Martens-Bodegem en La Villa in the Sky in Brussel krijgen een felbegeerde 17/20 in de gids.

Wie is de chef van het jaar 2016?

Deze eer gaat dit jaar naar Sang-Hoon Degeimbre van het sterrenrestaurant L’Air du Temps in Liernu. De Koreaanse chef, geadopteerd door een Belgische familie, belichaamt volgens de hoofdredacteur van GaultMillau Philippe Limbourg de huidige trends en is ook bereid om zijn vaak hoogst persoonlijke interpretaties daarvan te delen. Zijn inventieve keuken met Aziatische en moleculaire accenten kon hen dus wel smaken.

Wie viel nog in de prijzen dit jaar?

Marcello Ballardin van Oak in Gent, Cédric Delsaut van Bienvenue Chez Vos in Namen en Maxime Colin van Villa Lorraine in Brussel mogen zich “Jonge Topchefs van het Jaar” noemen.

“Ontdekkingen van het Jaar” zijn de restaurants Bistro Racine in Braine-le-Château , La Femme du Sommelier in Brussel en Brasa in Knokke-Heist.

“Gastheer van het Jaar” is Thomas Schmidt van Brasserie Boulevard in Sint-Martens-Latem. “De beste Brasseriekeuken” kan je vinden bij Silo’s in Boortmeerbeek en de titel van “Beste gastro-bistro” ging naar Ogst in Hasselt. De restaurants met de “Beste verhouding prijs-kwaliteit” zijn Visbistro Mojo in Antwerpen, Wine Bar Sablon des marolles in Brussel en La Garrigue in Eghezée.

Voor “Het mooiste terras” moet je in Vivendum in Dilsem-Stokkem zijn en voor de “Beste wijnkaart” kan je terecht bij Roosenberg in Waasmunster. Het “Beste dessert” kan je dan weer nuttigen bij de Schone van Boskoop in Boechout. En dan hebben we nog om de rij mee af te sluiten de “Aziaat van het jaar” l’Esprit Bouddha in Gosselies en de “Italiaan van het Jaar” Lucana in Wanze.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*