News Ticker

Lichtfestival Gent 2015 – een betoverend spektakel

SHG_Licht15_40 Liefhebbers van kunst en cultuur, het is tijd om af te zakken naar Gent!

Gent baadt in kunstig licht want de langverwachte editie van dit festival is eindelijk van start gegaan. Bezoekers krijgen 4 dagen lang overweldigende kunstinstallaties te zien die jong en oud in zwijm laat vallen. Langs een zorgvuldig uitgestippeld parcours van 5 km kom je langs verschillende lichtsculpturen, spectaculaire projecties en installaties van verschillende hedendaagse nationale en internationale kunstenaars. Het lichtfestival laat je Gent op een kunstzinnige manier ontdekken want het vindt plaats in het historisch centrum en het kunstkwartier van Gent dus vele historische plekken, monumenten en verborgen parels zullen zeker niet ontbreken op je parcours.

Enkele parels om je een idee te geven van wat je allemaal mag verwachten.

Den Djoef (I-illusions – Re-Construct)

Deze interactieve lichtinstallatie zorgt ervoor dat de Boekentoren verlicht wordt naargelang je eigen kracht. Hoe harder je slaat met de hamer op de sensor, hoe hoger de Boekentoren gaat oplichten. Je bouwt eigenlijk een volledige toren in slechts enkele seconden terwijl dat dat normaal jaren duurt. Zeker de moeite waard om eens te gaan bekijken en deel te nemen. Test je kracht heren!

642x999_7446923

Dirty Monitor (Urban Keys)

Deze videoprojectie die het Sint-Pietersplein omhult in licht en muziek laat de grenzen tussen realiteit en fictie vervagen. De bezoeker wordt meegenomen doorheen het verleden van het plein en men krijgt ook een glimp van de toekomst te zien. Mindblowing is deze installatie!

642x999_7446912

Mysticète (Top’La Design / Cathérine Garret)

Het water van Portus Ganda is in beweging wanneer de nacht het water kust want een walvis verschijnt in het Gentse water. Aangetrokken door het licht van de stad duikt het dier levensgroot op en lijkt hij net te dansen. Verfijnd, poëtisch, humoristisch een vol verbeeldingskracht.

SHG_Licht15_10

Dit smaakt toch naar meer niet? Neem even het programma door of laat je verrassen door het Lichtfestival. Het loopt nog tot zondag 1 februari en telkens van 18u tot middernacht. Enjoy the world of art…

Fotografie: Steven Hendrix, DeMorgen

Leave a comment

Your email address will not be published.


*