News Ticker

Emma’s Pool Party KFW16

Screen_Shot_2016-03-04_at_15.55.08_1600_700_90_s_c1 De 1e editie van Knokke Fashion Weekend was een groot succes!

Knokke was afgelopen weekend de hotspot voor fashion & luxury lovers. Het startschot werd gegeven op vrijdag met Friends with Benefits, een benefiet gala ten voordele van de Elisa Sednaoui Foundation. De veiling tijdens dit exclusieve event bracht maar liefst 82 000 euro op. Op hetzelfde moment ging ook de documentaire over Jeremy Scott in première in Beverly Screens. Stevige feestjes ’s avonds werden afgewisseld met fashionable events overdag.

Een van de highlights en hotspots dit weekend was Emma’s Pool Party met Emma Gelaude herself als gastvrouw. Slechts a happy few konden een plaatsje veroveren op de beperkte gastenlijst. De locatie van dit event werd niet vrijgegeven waardoor de aanwezige gasten gebruik moesten maken van de luxueuze shuttle dienst van Mercedes Benz ter hoogte van de Kustlaan.

Mits we uitgenodigd waren, kregen we ook even de kans om met powerlady Emma Gelaude te praten. Let’s dive into the 70’s party mansion of the rich and famous with Emma Gelaude!

12791011_10153901274328955_1023996593265234748_n

Hoe zijn jullie op dit concept gekomen?

Knokke is een echte hotspot geworden.  De beau monde, de luxueuze wagens, fancy events en topmerken stillen de honger van heel wat luxury lovers. John Noseda, Laurence Morel en ikzelf wilden hier een groots fashion event organiseren van 3 dagen lang. Omdat de aanvraag zo groot was van partners die geen fysieke winkel hebben in Knokke, wilden we ze ook de kans geven om deel te nemen aan dit event. Zo is de bal wat aan het rollen gegaan en zijn we op het idee gekomen om een soort van pop-up uit te werken naast de andere activiteiten. Het gaat niet zomaar om een pop-up, aangezien dat ondertussen al wat voorbijgestreefd lijkt. We wilden een totaalervaring bieden met een focus op fashion en lifestyle en dit alles op een unieke locatie. Het moest een locatie zijn die je van je sokken blaast en een uniek verhaal vertelt. Via via zijn we op deze verborgen architecturale parel gebotst uit de jaren 1970.

Processed with VSCO

1255_1652824744979488_2269209491785728601_n_Fotor_Collage_Fotor

Voor dit event werd niet zomaar een villa gekozen, maar eentje met een rijke en wilde culturele achtergrond. Tell us more Emma!

Voor dit event kozen we voor een designvilla uit de jaren 1970 met een intact 70’s decor. Deze villa was ooit het party mansion van internationale celebs als Frank Sinatra, Elton John, Keith Haring, … die hier afterparty’s hielden uit het zicht van iedereen. Er hangt hier echt een aparte en unieke sfeer.  De villa zit ook vol smalle gangetjes en verborgen deuren met hier en daar een inkijk op de woonkamer. In het midden van de woonkamer zit er zelfs een zwembad waar de wanden beschilderd zijn met naakte dames. Elke kamer is ook voorzien van een alarm om te waarschuwen wanneer er iemand voorbij de toegangspoort komt. Dit zegt genoeg natuurlijk! If only these walls could talk, they would reveal some dirty secrets!

De locatie was een groot geheim. Vanwaar die keuze?

Emma’s Pool Party vond plaats in een residentiële wijk en hierdoor moet je ook de privacy van de omringende bewoners respecteren. Deze villa is in private handen, waardoor er geen sprake mocht zijn van eventuele schade aan dit pand. Als hier honderden mensen over de vloer komen kunnen we dat niet garanderen. Om verschillende veiligheidsredenen en om een overrompeling te vermijden opteerden we om te werken met een beperkte gastenlijst. Inivitations only!

Niet alleen de locatie, maar ook de inrichting en de aanwezige partners waren bewust gekozen. Wat was hier belangrijk?

Het 70’s decor was de grootste inspiratiebron voor de uitwerking van het event. Het moest lijken alsof je terug in de 70’s zat tijdens een hippe afterparty. Schreeuwerige reclameborden en te moderne brands waren hier een no go. De inrichting en aanwezige stores en brands moesten in harmonie zijn met elkaar om de unieke sfeer en tijdsgeest van de villa tegemoet te komen. Een huiselijk gevoel creëren was hierbij ook een belangrijk aspect. Elke partner kreeg ook een kamer waar hij/zij op een interactieve manier kon uitpakken met zijn/haar concept. Op deze manier werden de gasten uitgedaagd om op ontdekking te gaan doorheen de villa. Vernieuwend, eigentijds en hip met een 70’s inspired touch.

Processed with VSCO with se3 preset

Processed with VSCO with m6 preset

Processed with VSCO with m6 preset

Processed with VSCO

Processed with VSCO with m6 preset

Hoe je het doet, Emma, is voor ons een raadsel. Je bent personal stylist, consulente voor brands, model, blogster, mama, echtgenote, … de lijst gaat nog even door. Tell us your secret!

Om eerlijk te zijn, het is niet altijd even evident om alles met elkaar te combineren. Het is keihard werken om alles af te krijgen. Gelukkig kan ik op veel begrip en steun rekenen van mijn man, die het soms zelfs nog drukker heeft dan mij. Door te werken met bepaalde streefdoelen en een efficiënte planning weet ik wat ik wil en hoe ik het wil. Ik behaal mijn vooropgestelde streefdoelen door to the point te zijn, hard te werken en veeleisend te zijn. Met vallen en opstaan leerde ik de knepen van het vak, wat sowieso van pas komt bij elk project. Werken in de modesector is en blijft geen gemakkelijke sector en ik heb ook baaldagen zoals iedereen. Dan kan je bij de pakken blijven zitten of je herpakken en er keihard tegenaan gaan.

Heel belangrijk is dat je een evenwichtige balans probeert te vinden tussen werk en privé. Van tijd tot tijd een pauze inlassen om te genieten en je batterijen op te laden is zeker een must! Zowel mijn man als ik proberen bijvoorbeeld onze agenda’s zo leeg mogelijk te houden tijdens juli en augustus. Onze mainfocus is dan genieten en reizen!

 

Fotografie: Knokke Fashion Weekend, Gillian Vanhoenacker, Mathias Lambrecht

Leave a comment

Your email address will not be published.


*