News Ticker

Bikes & couture

08-3307550-urushi-bicycle-4 Wat krijg je als je een modemerk met een fietsenmerk kruist? Een high-end fashion bike natuurlijk.

Heel wat high-end modelabels hebben hun eigen fashion bike ontworpen en dit meestal in samenwerking met een bestaand fietsmerk. Laten we er eens even een aantal indrukwekkende exemplaren uitpikken.

Van Hulsteijn & Sotheby’s

De ontwerper Herman van Hulsteijn overtrof zichzelf toen hij een speciale editie van 9 fietsen ontwierp in samenwerking met Sotheby’s. Hij bracht een fiets uit met uiteraard zijn handelsmerk, het typische gecurvde frame waardoor het net lijkt of je in de lucht zweeft. Het bijzondere aan deze fiets is het unieke design en de combinatie van bijzondere materialen. Hij gebruikt namelijk laagjes bladgoud en urushi-lak, afkomstig uit Japan. Bij deze speciale techniek van lakken (Tsugaru Nuri) worden verschillende lagen urushi en bladgoud gebruikt die samen een oogverblindend en rijk effect geven. Dit proces is enorm arbeidsintensief en het duurt ongeveer 5 maanden vooraleer alle lagen goud aangebracht zijn. De glans van het goud onder de lak zorgt voor een speling van het licht en hierdoor krijg je een bepaald dieptegevoel. Het resultaat is dan ook adembenemend en door het gebruik van deze eeuwenoude Japanse techniek krijgt elke fiets een uniek patroon. Het zadel en de handvaten van het stuur zijn voorzien van roggehuid om de luxueuze uitstraling van de fiets compleet te maken.

VanHulsteijn-Urushi-full_MG_7954_Fotor_Collage

Bianchi by Gucci

Als deze twee Italiaanse iconen de handen in elkaar slaan, dan krijg je ongetwijfeld een exclusief product als eindresultaat. Beide merken hadden oog voor design, technologie en vakmanschap om knap staaltje design te kunnen afleveren. Het resultaat spreekt voor zich en deze fiets is ideaal om op een elegante manier door de straten te cruisen. De witte stalen singlespeed fiets uit carbon heeft een prachtig lederen zadel en handvaten. De kleine finishing touch van de alom bekende groen-rood-groene streeppatroon van Gucci maakt de fiets compleet. En voor de liefhebbers is deze fiets ook te verkrijgen in het zwart.

284333-i1870-8731-terwg_news_bianchi_by_gucci_2_web_2column_Fotor_Collage_Fotor

Ralph Lauren

Ralph Lauren werkt vaak samen met een fietsenmerk. Denk maar aan de samenwerking met Pashley, een gerespecteerd Engels fietsenmerk. Het resultaat was een reeks handgemaakte en gelimiteerde vintage tweewielers. De inspiratiebron was een kruising van een fiets van voor de Eerste Wereldoorlog en de stijlvolle kledingstijl van de heren die met deze fietsen reden. Er moet ergens een link zijn met het merk, niet? ralph-lauren-rugby-bike

Een ander voorbeeld is de samenwerking van Ralph Lauren met Ascar. Het resultaat was een handgemaakte fiets die omschreven werd als een ode aan de designfilosofie van beide merken. Een stijlvolle fiets met een verfijnde uitstraling, een eigenzinnige afwerking en gemaakt van kwalitatieve materialen als koper, messing, exotisch hout en leder. Dit is een fiets die de hoofden laat draaien door zijn uber stijlvol design.

ASCARI+RRL+FINALS+(1+of+54) ASCARI+RRL+FINALS+(34+of+54)_Fotor_Collage

Hermès

Het luxemerk Hermès heeft heel wat wortels in de ruiterswereld, maar sinds kort hebben ze hun pijlen ook gericht naar de wielerwereld door luxueuze fietsen of eerder it-bikes te ontwerpen. De fietsen zijn gemaakt van carbonvezels en zijn ultralicht. Hermès staat gekend voor luxe, dus mag je ook hier een luxueuze finish verwachten van kalfsleder op de handgrepen en het zadel.

Hermes-Le-Flaneur-Sportif-bicycle

Leave a comment

Your email address will not be published.


*