News Ticker

Anty Gin – gin gemaakt van mieren

ginebra_anty_gin_1024 Een gin met een essence van mieren!

Het eten van insecten is ons al lang niet vreemd meer. Ze worden beschouwd als een echte delicatesse en het eten ervan wordt steeds populairder. Heel wat chefs gaan aan de slag met insecten en experimenteren om te laten zien dat insecten een echte voedselbron en smaakbron kunnen zijn. Cambridge Distillery en Nordic Food Lab waren van dezelfde mening en gingen aan de slag met rode bosmieren. Het resultaat van hun culinair project is een pittige gin op basis van rode bosmieren.

De rode bosmieren, ook wel Formica rufa genoemd, leven in grote delen van bossen in Europa en staan gekend voor hun agressie. Bij gevaar vallen ze met honderden tegelijk de indringer aan en daarvoor gebruiken ze niet alleen hun stevige kaken. Ze produceren ook een mierenzuur, soort carbonzuur, die ze met hun achterlijf spuiten op hun indringers. Met deze kleine diertjes valt er zeker niet te spotten.

In het laboratorium ontdekte met dat het mierenzuur snel reageert op alcohol waardoor dit heel wat mogelijkheden biedt op gebied van nieuwe organische verbindingen. Naast de essence van ongeveer 60 rode bosmieren bevat de gin ook nog een bonte mix van ingrediënten als Bulgaarse jeneverbessen, brandnetels, nagelkruidwortels en zwartmoeskervelzaden.

Deze gin is vrij exclusief en niet gemakkelijk te verkrijgen, maar we vonden nog enkele exemplaren op Selfridges . Voor een fles Anty Gin mag je al vlug 250,00 euro neertellen. Een pittige prijs voor een pittig drankje!

 

fwx-kitchen-trash-anty-gin

 

Fotografie: The Cambridge Distillery / Nordic Food Lab

Leave a comment

Your email address will not be published.


*