News Ticker

Alexa Maede – Echt of een schilderij?

1464469965486 Soms sta je naar schilderijen te kijken die zo realistisch geschilderd zijn dat je haast de voorwerpen kan vastnemen of de modellen uit het schilderij kunnen stappen. Bij de schilderijen van Alexa Maede is dat ook het geval, maar dan wel letterlijk ... 

Bye bye Political Science, hello art

In bepaalde opzichten kan je Alexa Maede beschouwen als een traditionele figuurschilder, maar met een moderne touch. Dat ze haar carrière zou maken in de kunstwereld was iets waar ze zelf nooit aan gedacht had, verre van zelf. Tijdens haar studies politieke wetenschappen was haar toekomstige carrière glashelder namelijk een bureau job bij de overheid tot haar pensioen. As simple as that, totdat haar kunstdocent haar de volgende opdracht gaf:

Make a sculpture that’s about a landscape but is not a sculpture of a landscape!

Deze zin was het begin van haar eerste stappen in the world of art. Het wakkerde haar passie voor kunst aan en haar fascinatie voor de speling van licht en donker. Ze begon te experimenteren en ving schaduwen in landschappen door schaduwen op reeds aanwezige schaduwen te plaatsen. Ze ging steeds verder tot ze uiteindelijk al haar voorwerpen en modellen letterlijk begon te schilderen. Het traditionele canvas liet ze achterwege en creëerde zo de mogelijkheid om een 3D beeld om te zetten naar een 2D beeld door een samenspel van verf en licht – donker contrast.  Het resultaat voelt vervreemdend aan omdat we verwachten dat het een schilderij is maar in realiteit zijn het levende modellen in een echte omgeving.

????????????????????????????????????

14644700443901464469502074D&S_Alexa_Meade_Madrid_01Low1464469937167

Als je haar verhaal doorneemt valt het onmiddellijk op dat haar pad niet zonder slag of stoot geweest is. Niet iedereen had begrip voor haar plotse wending in het leven waarbij ze haar artistieke kant de kans wilde geven om te ontplooien. Nu is ze wereldwijd gekend voor haar unieke benadering van de schilderkunst!

#iloveyourwork

 

Fotografie en website: Alexa Maede Art

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*