News Ticker

5 tips om een kleine ruimte maximaal te gebruiken

1746 Een kleine ruimte optimaal gebruiken en functioneel maken is soms een ware uitdaging. Vaak wordt er weinig potentieel gezien en is het onmiddellijk afgeschreven. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn, want met deze tips kan je de ruimte maximaal benutten en transformeren tot een stijlvol interieur waar er plaats is voor al je spullen.

Werk met lagen

Een grote woning bestaat meestal uit verschillende ruimtes die elk een eigen functie hebben. In een woning met een beperkt aantal kamers moeten die vaak doordacht ingericht worden om multifunctioneel te zijn. Het is aan te raden om de ruimte in te delen in zones en daarvoor kan je werken met verschillende lagen. Breek de algemene indeling van de ruimte door met zwevende platformen te werken om zo een bed, een dressing, een bureau, … te voorzien in dezelfde ruimte. Hierdoor creëer je een psychologische scheiding en heb je nog steeds het gevoel van ruimte en openheid.

4104 663 3142 757 857

Uitklapbare elementen

Een andere truc om maximaal gebruik te kunnen maken van een kleine ruimte is het investeren in uitklapbare meubelen. Steeds meer designers investeren hun creativiteit hierin om dergelijke meubelen te ontwerpen want dat is immers de toekomst. Uitklapbare bedden, tafels, zetels, … zijn te verkrijgen in vele winkels of je kan ze ook altijd op maat laten maken van je interieur. Soms mag het net iets exclusiever zijn, vooral als het een focuspunt is in je interieur. Het voordeel van dergelijk meubilair is dat je steeds je ruimte kan transformeren naargelang je wensen op elk moment van de dag.

1191 1548 roomed-nubo-wandbureau-ligne_roset-1 955

De stiekeme opbergruimte

Opbergruimte kan je nooit genoeg hebben in een woning hoor je wel vaak zeggen. In een kleine ruimte moet je een pak creatiever zijn om genoeg plaats te creëren om alles in op te bergen. Het liefst zo clean en verborgen mogelijk want we streven een gevoel van openheid en ruimte na. Verticale ingebouwde opbergruimte is het meest geliefd, maar er zijn nog andere plaatsen om opbergruimte in te verwerken. Gebruik de verloren ruimte onder trappen en bedden of gebruik de ruimte boven ramen en deuren. De ruimte boven en onder een bedframe kan bijvoorbeeld op een heel praktische en stijvolle manier ingevuld worden met tal van kasten zonder dat het propvol oogt.

1746 2437 2039 1940

Hybrid furniture

Dit zijn fantastische en goed uitgewerkte meubelen met oog op multifunctioneel gebruik. Deze meubelen zijn altijd het resultaat van 2 samengesmolten ontwerpen met een focus op het besparen van ruimte in je interieur. Dit is ideaal voor een kleine ruimte waar er geen mogelijkheid is om veel meubels in te plaatsen. Denk goed na over wat je echt niet kan missen en als noodzakelijk acht om te plaatsen in het interieur. Verwerk boekenkasten in de trapleuning, plaats een bed op een boekenkast, … de mogelijkheden zijn enorm en vele designers spelen hierop in.

gorgeous-hybrid-furniture-o 3143 2927 3025

De optische illusies

De kracht van optische illusies is zeer beangrijk wanneer je een interieur aan het inrichten bent. Met slechts enkel trucjes kan je je interieur veel groter laten lijken. Gebruik lichte kleuren en meubilair om een meer neutrale en rustige sfeer te creëren. Prop het interieur niet vol met talloze decoratieve stukken en meubelen, maar ga voor eenvoud en strakke lijnen. Trek de ruimte open door met grote spiegels te werken en optimaliseer het gebruik van de verloren ruimte door ingebouwde opbergkasten te voorzien. Ga voor eenvoud in textiel en meubilair. Werk om wat contrast in kleur te hebben met enkele statement kussens of kleine accenten. Verwijder indien mogelijk muren en deuren om de ruimte open te trekken. En zorg vooral voor voldoende lichtinval en vrij eenvoudige verlichting die efffectief is. Hierdoor kan je een power aan licht in de kamer brengen.

desktop_tumblr_n3hvd8WMSv1ralhjko1_1280 3227 3322 1843

Leave a comment

Your email address will not be published.


*