News Ticker

3 years around the world

5 Just pack your bags and go ...

Reizen, even een moment om te breken met het dagelijkse routine en op “ontdekking” te gaan of gewoon even heerlijk niks doen. Iedereen heeft zowat zijn eigen ding van hoe hij/zij het liefst reist. Sommigen trekken naar luxueuze resorts om heerlijk te genieten van alle rijkdom, anderen doen verkiezen een roadtrip met een combinatie van hotels of sommigen zoeken het avontuur echt op en gaan gewoon backpacken. Er is een overvloed aan aanbod, dus is er zeker voor elk wat wils. Er is wel één iets wat ongetwijfeld al door het hoofd van zowat iedereen heeft gespookt. Wat als je eens een wereldreis zou maken? Wat als je de uitdaging eens zou aangaan? Het is natuurlijk niet zo evident en het vraagt heel wat opofferingen op elk gebied. Wij vonden onlangs een heel interessant filmpje waarvan we het verhaal moesten sharen.

Een New Yorkse fotograaf, Walter Chang, begon in 2010 met de gedachte te spelen om een grote reis te maken. Hij wilde naar Azië trekken om daar rond te reizen en om alles te kunnen bekostigen moest hij zijn leven drastisch veranderen. Hij verkocht zowat al zijn bezittingen, maakte heel wat overuren en besloot zijn appartement op te geven. Hij sliep bij vrienden, familie, op zijn werk, … om zoveel mogelijk geld uit te sparen.

Op 23 september 2011 was het grote moment aangebroken en stapte hij op het vliegtuig om aan zijn avontuur te beginnen. Het reizen werd zelfs zo verslavend dat zijn oorspronkelijke idee om enkel rond te trekken in Azië uitgroeide tot een wereldreis van 3 jaar waar hij 60 landen bezocht. Om alles te kunnen bekostigen sliep hij op vliegvelden, liftte en couchsurfte hij. Zijn avontuur was niet zonder slag of stoot want hij kreeg een zwaar auto-ongeval, werd bestolen, liep verschillende keren een voedselvergiftiging op, … Hey, it’s a part of the adventure!

Van zijn avontuur maakte hij een leuk filmpje en een boek die online te verkrijgen is.

naamloos queenstown-nieuw-zeeland semporna-malesie uyuni-bolivia 2

 

 

Walter Chang: “I never once imagined myself traveling like this before I set out. I always thought globetrotting was only possible for the rich and adventurous, but this isn’t true. Traveling around the world with nothing but a backpack can be done with less money than you think and becomes easier everyday through online traveling tools.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*