News Ticker

White on white – trend alert!

beymen-club-ss15-adv-011_Fotor In the mood for white this summer?

Tal van prints en kleuren hebben zich een weg gevonden naar de garderobe van de moderne man. Allemaal perfecte items om een statement mee te maken, maar dat kan je ook doen met een neutrale kleur zoals bijvoorbeeld wit. Het kleur wint aan populariteit dit seizoen door de cleane, frisse en tijdloze uitstraling.  Allemaal zaken die we graag horen.

noah-mills-beymen-ss15-adv-004

Hoe draag je deze trend? Wat zijn te tips en tricks?  Wel laat me je hierover meer vertellen.

Op de runway

Het dragen van wit op wit is een trend die sinds Spring/Summer 2014 al gespot werd op de runway, maar ook deze zomer keert deze trend terug.

Tijdens de modeshow van Louis Vuitton zag je bijvoorbeeld een model volledig in het wit verschijnen met een double-breasted blazer, pullover met rolkraag, witte kostuumbroek en stijlvolle schoenen. Kleurrijke accenten waren verwerkt in de accessoires.

Ook Burberry Prosum, Dior Homme, Gieves & Hawkes, Etro, Gucci en Richard James brachten gelijkaardige looks voor deze zomer en telkens met bijzondere aandacht voor vernieuwende snits, texturen, materialen, …

whitesuitsrunway

De trend van wit op wit zet zich ook voort in sportswear. Christopher Shannon, Neil Barrett, Todd Snyder, Y-3 en Jill Sander brachten op de runway een eigenzinnige sportieve versie van deze minimalistische trend.

whitesports

Algemene tips om in acht te houden

Voor je naar de winkel holt is het toch wel even belangrijk om stil te staan bij de onderstaande tips.

  1. De trend is wit op wit, maar je mag gerust een onderscheid maken tussen de verschillende kledingstukken door wat af te wijken van de regels. Combineer met wit gerust zachte kleuren als off-white, crème, ivoor, eggshell en beige.
  2. Combineer verschillende texturen met elkaar zoals leder, katoen, linnen, … Dit zal je look meer diepte geven waardoor je look rijker oogt. Kleine details in de afwerking of een speciale manier van weven kan ook een heel positief effect hebben voor je look.
  3. Breng kleine kleuraccenten aan met accessoires zoals een pocket square, riem, horloge, armband, tas, … Overdrijf niet en beperk je kleurenpallet. Less is more!

Wit op wit in satorial dressing

Een volledig wit kostuum is een echte eyecatcher en zal ongetwijfeld vele hoofden laten draaien. Het is geschikt voor tal van zomerse events en uiteraard ook voor  de echte durvers. Draag dit wel nooit op een huwelijk tenzij het aangegeven staat op de uitnodiging. De bruid en bruidegom blijven uiteraard de sterren van de avond.

De gouden regel hier is dat de snit van je kostuum perfect moet zitten en werk met kleine kleuraccenten om je look diepte te geven. Opteer als accent altijd lichte en neutrale kleuren zoals pastelkleuren, eggshell, beige, …

And last but not least, een wit kostuum is ook bijzonder veelzijdig. Draag de stukken afzonderlijk en ga voor een smart casual look. Het is dus zeker een goede investering voor de zomer.

white-on-white-suits_Fotor white-on-white-suits_Fotor2 white-on-white-suits_Fotor3white-on-white-suits_Fotor

Tom Ford – El Burgués – Suitsupply – Tommy Hilfiger Tailored – H&M – Berluti – Suitsupply – Gieves & Hawkes – Gieves & Hawkes – H&M – Zara – Details Magazine

Wit op wit in smart casual

Een smart casual look in het wit is perfect voor verschillende events en gezellige avondje uit tijdens je vakantie. Om deze look te bekomen investeer je het best in een lichte zomerse witte blazer, een slim fit kostuumbroek, chino of korte stijlvolle broek en een wit hemd. Dit zijn de basisstukken voor deze stijl, maar ga gerust ook voor T-shirts, polo’s, … Allemaal stuk voor stuk veelzijdige items die zeker een aanwinst zijn in je garderobe.

white-on-white-smart-cas_Fotor white-on-white-smart-cas_Fotor2 white-on-white-smart-cas_Fotor3

Reiss – L.B.M. 1911 – M&S –  Massimo Dutti – Zara – Club Monaco – Newman – Dune – Reiss

Wit op wit in casual sportswear

Sportswear is een gevestigde waarde geworden in het high fashion segment. Het spreekt voor zich dat ook hier deze trend terug te vinden is.

Een casual sportswear look is perfect voor wie een meer relaxed en eigentijdse look wil met een kleine dressed up touch. Ga voor een crew neck sweater, een bomber jacket en een sweatpants of jersey short. Dit zijn de basisstukken voor deze stijl, maar experimenteer en style ze met T-shirts, hoodies, jassen en sneakers. Mix en match door bijvoorbeeld een hemd te combineren op een sweatpants. En heren ga gerust voor een kledingstuk met een bedrukking want dit maakt je look rijker.

white-on-white-street_Fotor3 white-on-white-street_Fotor white-on-white-street_Fotor2

Filling Pieces – Gieves & Hawkes – Henry Cottons – Zara – Zara – Zara – Adidas SLVR – Club Monaco – River Island

 

LOOK: Keep your white clean and stain-free gents!”

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*