News Ticker

Two Young – Young & Unstoppable

image1 Designed en made in Belgium, deze jonge ondernemers zijn Unstoppable!

Een tijdje terug verscheen het label Two Young  Clothing uit Knokke al op LOOK Fashion & Lifestyle om hun collectie sweaters voor te stellen. Dit was pas het begin want designer Thymen Francois en zakenpartner Jietste Strubbe lanceerden onlangs hun eerste kledinglijn met een urban streetwear vibe. De collectie spreekt vooral jongeren aan en is een gedurfde lijn om een statement mee te maken.

image6

Ook deze keer kozen jullie om in zee te gaan met voetballers. Vanwaar toch die keuze?

Voetbal is een populaire sport waarbij de spelers zich vaak ontpoppen tot echte stijliconen. Hun kledij, hun verzorgd kapsel, het afgetrainde lichaam, de snelle wagens, de knappe echtgenotes, … Het totaalbeeld klopt en ze zijn voor velen een echt idool! Vandaar dat we opnieuw onze marketing hieraan wilden koppelen. Deze keer zijn we nog een stapje verder gegaan en ontwierpen we samen met enkele spelers de collectie. Dit proces deed ik ook met enkele vrienden waardoor de collectie een persoonlijk verhaal kreeg. Elk stuk verwijst naar een bepaald individu en sluit aan bij hun stijl. Zo heb je het hemd Retilou die gelinkt is aan Renato Neto, zijn vrouw Tina en hun dochter Louise. Personen die me dierbaar zijn en bijstaan met raad en hulp waar nodig. Het T-shirt met het opschrift ‘blessed’ verwijst bijvoorbeeld naar mijn dankbaarheid voor al wie me gesteund en gestimuleerd heeft om Two Young Clothing te lanceren. Ook mijn klanten ben ik enorm dankbaar want het zijn zij die het label de naamsbekendheid bezorgen.

Wat kan je ons meer vertellen over de collectie?

Zoals ik al aangaf is de collectie ontstaan in samenspraak met voetballers en kennissen. De collectie is dus niet alleen een weerspiegeling van mijn eigen stijl, maar ook een combinatie met die van hen. Het resultaat is een uitgebreide collectie met een uitgesproken urban streetwear vibe en eigenzinnige afwerkingen. De hemden zijn langer en voorzien van ritsen aan de zijkant. De T-shirts kregen een toevoeging van andere materialen zoals leder en de zwarte sweatpants verbindt alles met elkaar om volledige looks te kunnen creëren. Onze mainfocus is de herenlijn, maar er zijn ook 3 sweaters te verkrijgen afgewerkt met leder, lovers en een opschrift voor dames.

image5 image3image3 image2 image1

Een upcoming merk als Two Young Clothing is haast onmogelijk om alleen te runnen, vandaar dat je ook een zakenpartner hebt. Hoe moeten wij de rolverdeling zien?

Ik ben verantwoordelijk voor het ontwerpen, de communicatie met fabrikanten en de boekhouding. Jietste Strubbe is vanaf het begin al betrokken bij Two Young Clothing en samen overleggen we uiteraard over de collectie. Hij is wel verantwoordelijk voor de vertegenwoordiging en de marketing van Two Young Clothing en is het onmiddellijke aanspreekpunt voor de wholesale. We hebben gaandeweg een ijzersterke band gecreëerd die gebaseerd is op vertrouwen met als gevolg dat we elkaar perfect in balans houden bij het uitbouwen van het label. Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn om je zaak van de grond te krijgen en samenwerken met iemand die je volledig kan vertrouwen is dan ook een must.

Welke obstakels moesten er overwonnen worden om de collectie te lanceren?

Het was vooral een enorme uitdaging om mijn visie en die van anderen te vertalen in een draagbare collectie. Uiteraard ging hier een lang proces aan vooraf met de nodige trial and error. Het vinden van de geschikte fabrikant om je ideeën te realiseren is niet zo evident als het lijkt. Ook de samenwerkingen met winkelpunten opstarten is niet eenvoudig want het totaalplaatje moet kloppen. De stad, de winkelinrichting, de stijl van de aangekochte collectie, de vibe in de shop, … allemaal zaken die voor mij en mijn brand belangrijk zijn vooraleer ik een exclusiviteitscontract aanga. Om het label te laten groeien moet je er elke dag mee bezig zijn. Het kost bloed, zweet en tranen om iets groot te maken en kwalitatief te kunnen uitwerken. Mijn grootste drijfveer is naast het liefde voor mijn beroep ook de positieve respons op de collectie.

Wat is de volgende stap van Two Young Clothing? Wat mogen we verwachten in 2017?

In 2017 focussen we ons op het uitbreiden van winkelpunten waar onze collectie te verkrijgen zal zijn. Het verder uitbouwen van ons label in België is uiteraard nog steeds een prioriteit en daarvoor willen we meer en meer gaan inspelen op de social media. Daarnaast willen we ook naamsbekendheid creëren in het buitenland en vooral Engeland en Nederland spreken ons enorm aan. Als ik even groot mag dromen dan zeg ik onmiddellijk een doorbraak in Amerika waar streetwear aan de top staat en enorm trending is. Dat is voor binnen een paar jaar of als ik wat verder in de twintig ben (lacht).

Het valt op  dat er steeds meer piepjonge starters zijn. Welke tips zou je aan hen geven bij het opstarten van hun onderneming?

Denk goed na en werk je concept gedetailleerd uit op papier. Meestal ziet men enkel de voordelen van het zelfstandig zijn en het runnen van een eigen onderneming. De lange werkuren, de onbestaande vrije tijd, de grote investeringen, de continu werkdruk om je onderneming van de grond te krijgen, de vele netwerkmomenten, … allemaal zaken die men maar al te vaak onderschat. Je moet het met een enorme passie doen want anders kan je dit niet volhouden.

Omring je ook met positief ingestelde mensen die je kunnen stimuleren om net dat stapje verder te gaan. Mensen die je motiveren om onbekende terreinen te verkennen of concepten uit te werken. Laat je niet beïnvloeden door de negativiteit van anderen, maar geloof in jezelf en je concept. Elke ondernemer heeft tegenslagen, maar je hoofd laten hangen bij de eerste tegenslag is niet de oplossing. Problemen zijn er om opgelost te worden en met een positieve mindset en een pak doorzettingsvermogen komt het in orde.

Zorg ervoor dat je over de nodige financiële middelen beschikt zodat je iets kan opbouwen met je onderneming. Zelfstandig zijn en een onderneming opstarten kost handen vol geld. Het is een investering op lange termijn.

De kledinglijn was al te verkrijgen op de webshop van Two Young Clothing, maar sinds kort is deze ook exclusief te verkrijgen bij Musthave Donna in Knokke- Heist, Villa Maria in Brugge en de Cardelly store in Sint-Truiden. De oplages zijn ook nu weer beperkt. So hurry up and shop till you drop!

Fotografie: Two Young Clothing

Leave a comment

Your email address will not be published.


*