News Ticker

To mankle or not to mankle? That’s the question!

no-socks-1 Show your ankles this summer!

“Waarom draagt die kerel geen sokken? Waarom rolt hij zijn broek op? Waarom zou je je broek oprollen om je enkels te tonen? ” En de lijst gaat maar door met eindeloze opmerkingen die je kon horen wanneer je een geleden op straat verscheen met je enkels ontbloot. Eigenlijk is dit een variant van een trend dat al eeuwen bestaat. Men deed in 1890 vaak een omslag (turn-up) aan de onderkant van de kostuumbroeken om tijdens slechte weersomstandigheden vuile vlekken te voorkomen. Een oplossing die niet alleen functioneel, maar ook esthetisch bleek te zijn. Deze eenvoudige omslag werd oorspronkelijk met de hand gedaan tot koning Edward VII de opdracht gaf aan zijn tailor om de turn-up in de broek te verwerken. De trend was geboren want al snel volgden velen zijn voorbeeld. Doorheen de tijd is de roll-up natuurlijk aangepast en hebben vele designers en stijliconen hun rol daarin gespeeld. Ook in de collectie voor Spring/Summer 2015 kon je bij vele designers een interpretatie zien van deze trend.

anklerun3_Fotor anklerun3_Fotor2 anklerun2_Fotor

Gucci, Margaret Howell, Brioni

Welke mogelijkheden zijn er allemaal? Hoe rol je die op? Draag je dan nog sokken in schoenen? Wel we staan er even bij stil en helpen jullie op weg om deze trend eigen te maken.

Play with your legwear

Er zijn verschillende mogelijkheden om je broek op te rollen. Experimenteer en kies wat het best past bij je broek of waar je je gemakkelijk bij voelt.

The Turn-Up

Deze manier van oprollen is het meest geschikt voor een kostuumbroek en met 1 eenvoudige omslag heb je een instant resultaat. Het oogt clean en gesofisticeerd door de eenvoudige, maar heel precieze omslag. Symmetrie is hier belangrijk, dus neem de tijd om dit zo perfect mogelijk te doen. Laat je hiervoor adviseren door de stylisten en adviseurs van de shop.

trouserfold

The Pin Roll

Bij de Pin Roll maak je de onderkant van de broek een stuk smaller door de manier waarop je deze gaat oprollen. Het is vooral geliefd bij heren die zich laten inspireren door streetstyle looks en lovers van denim en sneakers. Deze manier van oprollen is geschikt voor een broek die een tapered fit, slim fit of skinny fit heeft. Hoe je dat kan doen zie je in het onderstaande filmpje.

The Roll-Up

Dit is de meest gekende en meest gebruikte manier om je broek op te rollen. Maak 1 omslag met de onderkant van je broek van ongeveer 2 cm en herhaal deze een aantal keer tot je tevreden bent van de hoogte. Heel belangrijk is dat beide kanten symmetrisch moeten zijn aan elkaar. Details zijn altijd belangrijk heren! Een aan te raden techniek om je stijlvolle casual look een extra touch te geven.

trouserroll

The Crop

Dit is de meest cleane manier om je enkels te tonen. De mode-industrie heeft ingespeeld op deze trend en heel wat broeken zijn opzettelijk korter gemaakt waardoor je zelf geen rollup meer hoeft te doen. Vooral dit seizoen, Spring/Summer 2015, is er een ruim aanbod van deze broeken te verkrijgen.

croppedtm

Tip:

Het oprollen van je broek heeft een verkleinend effect. Heren die korte benen hebben,verkiezen het best een heel fijne roll-up of kunnen hun broek late inkorten bij een naaiatelier.

 

Invisible socks

De keuze is gemaakt van je roll-up, maar dan sta je voor een nieuw dilemma. Je sokken zullen zichtbaar zijn in je schoenen en in de zomer is dat een not done! Moet je dan sokken dragen of kan je gewoon sokloos de zomer tegemoet? Draag altijd sokken in je schoenen! Ze nemen namelijk het zweet op en gaan onaangename geurtjes tegen. Het voelt ook gewoon veel comfortabeler aan. Geen nood heren want er zijn sokken op de markt te verkrijgen met een heel slim design. De invisible socks zijn een absolute musthave voor zowat elk seizoen. Deze ingenieuze sokken zijn ver uitgesneden op de wreef van de voet en de antislip ter hoogte van de hiel zorgt ervoor dat de sokken goed blijven zitten.

sokken 43050412_99_D1_Fotor_Collage

Clazedonia, He by Mango, Falke

Leave a comment

Your email address will not be published.


*