News Ticker

The shearling coats are back in town

Belstaff-3

Belstaff

A shearling coat? Such a go for AW15!

Vandaag plaatsen we even een echte klassieker in de spotlight, namelijk de shearling jas. Een jas die nooit echt is weggeweest, maar voor AW15 zeker op de musthave lijst staat en talrijk te spotten was op verschillende runways. Het is echt een prachtig en tijdloos stuk die je beschermt tegen heel wat grillige weersomstandigheden. En laat dat laatste nu eens heel belangrijk zijn vooral in een modelandschap waar schoonheid vaak voorop staat. Heren we gaan er niet om liegen, maar het is een hele investering want goedkoop zijn ze niet. Dit seizoen kan je heel wat verschillende stijlen vinden van zowel lange stijlvolle retro geïnspireerde mantels tot stoere en korte pilot jackets en biker jackets.

naamloos

Coach

We zetten even een aantal stijlen op een rij zodat je weet wat er allemaal op de markt te verkrijgen  voor AW15. Het is uiteraard de bedoeling dat je eerder lijkt op een wolf in schapenvacht en geen verdwaald schaap in het gebergte. Denk dus goed na voor je die euro’s laat rollen!

70’s style

De stijl van de jaren 70 was een grote inspiratiebron in het algemeen voor heel wat designers voor AW15. Ze gingen aan de slag om de stijl van de jaren 70 te vertalen op een moderne en eigentijdse manier. En wie hiervan een echte fan is zal als een blok vallen voor de vele mantels die volledig gemaakt zijn van shearling.

70's styledolce_Fotor_Collage

Neil Barrett – Topman Design – Dunhill – Dolce and Gabbana

Ad some contrast

Let’s take the inside and put it on the outside. Een gedachte waarmee heel wat designers gespeeld hebben tijdens het ontwerpen van hun collectie. Men liet de naden van de jassen bijvoorbeeld bedekken met de zachte vacht of men ging grote lappen vacht bevestigen op de jassen. En door te kiezen voor donker bruin en cognac maak je ook een sterk contrast met het beige van de vacht. Time to standout!

ad some contrast

Burberry Prorsum –  J.W. Anderson

Collar with a touch of sheep

Je hoeft niet altijd een jas te kiezen waar dit materiaal overal in verwerkt is. Heel wat designers kozen ervoor om enkel een finishing touch te voorzien aan de jassen. De kraag voorzien van al dan niet gekleurde shearling is enorm populair en geeft je jas onmiddellijk wat meer kracht.

kraag

A.P.C. – AMI

Pilot jacket & biker jacket

Wil je het liever wat stoerder? Ga dan voor een ruig biker jacket of een stoer pilot jacket. Ga eens voor eentje die een used look heeft. Het oogt onmiddellijk veel stoerder en is karaktervoller. Deze jasjes zijn op en top mannelijk en je kan er heel wat richtingen mee uit op gebied van styling.

pilot jacket biker jacket

Ralph Lauren – Coach

Sporty time

Sportswear heeft zijn weg zeker en vast gevonden naar de luxueuze modelabels. In heel wat collecties waren de sportieve invloeden dan ook niet te ontkennen. En uiteraard zijn er heel wat sportieve jasjes te verkrijgen met een finishing touch van shearling.

sportySPORTY 2

Coach – James Long – Hilfiger Denim – Topman

Go for colour

Naast het gebruik van de meest voorkomende kleuren als zwart, bruin en beige gebruikten verschillende designers ook andere kleuren. Ze lieten de sfeer van de jaren 70 volledig achterwege en kozen voor eyecatching kleuren als electric blue. Het is natuurlijk een pak minder veelzijdig en een uitdaging om te stylen. Iets om zeker in het achterhoofd te houden vooraleer je je geld laat rollen.

richard james

Richard James

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*