News Ticker

Stylingtips voor een altijd verzorgd voorkomen

_MG_0334 Of je het nu wil of niet kledij is een belangrijke factor in onze samenleving. Je hebt immers maar 1 kans om een eerste indruk te maken, dus gaan we beter voor een goede eerste indruk. Het is ook een verlengde van je persoonlijkheid en je kan er jezelf mee uitdrukken. Er voldoende aandacht aan besteden is dus een absolute must vandaar dat we even een aantal stylingtips op een rij zetten voor een altijd goed voorkomen.

Ontwikkel een eigen stijl

Experimenteren met mode hoort er nu eenmaal bij en je stijl zal ongetwijfeld veranderen door de enorme hoeveelheid trends waar we onderhevig aan zijn. Heel belangrijk heren is dat je de trends niet blindelings gaat volgen, maar er een eigen interpretatie aan gaat geven. Kies een bepaalde trend die je ligt en probeer die te integreren in je stijl. Dit kan gaan over kleine details, maar ook echte eyecatchers kunnen een optie zijn. Sta open voor verandering, maar blijf wel trouw aan jezelf.

Geen overdreven branding

Om stijlvol voor de dag te komen hoef je geen wandelende etalagepop te zijn of een levend reclamebord waar je in een mum van tijd alle merken kan aflezen. De fuzz van schreeuwerige logo’s van brands is al lang voorbij dus ga voor een discrete vermelding van het logo. Kleed je met smaak en doe dat op een manier waarop het lijkt dat je vlug iets uit de kast genomen hebt en het toevallig heel goed bij elkaar past. Laat je inspireren door je omgeving en neem combinaties over. Waarom zou je met de handen in het haar moeten zitten als je omgeving gevuld is met voorbeelden.

Kleur je look

Vorige zomer waren krachtige kleuren de baas binnen fashion, maar die hebben stillaan plaats moeten maken voor rustige en tijdloze kleuren als groen en krachtig blauw. Steenrood doet het dit seizoen ook opvallend goed en is zeker een kleur om even te overwegen. Het wordt dus in het algemeen iets rustiger van kleur deze zomer, maar wees zeker niet bang om je look wat kracht bij te zetten met kleur. Kies niet steeds voor veilige kleuren als blauw, wit, zwart en grijs.

De perfecte pasvorm

Dit is nog te vaak een algemeen probleem. Kledij die te groot is of te strak zit heeft geen positief effect voor je look! Het zorgt voor heel wat foutieve indrukken naar je omgeving toe. Knopen van hemden mogen ook nooit onder druk staan en je moet je gemakkelijk kunnen bewegen in je jasje en broek. Je kledij moet je als het ware omarmen. Het kan voorkomen dat bepaalde merken je niet liggen omdat je tussen 2 maten zit. Leg de lat altijd hoog op gebied van pasvorm en settel niet met een maat dat min of meer oké is. Een perfecte pasvorm moet je bewegingsvrijheid geven.

Accessoires zijn niet te onderschatten

Het wordt steeds belangrijker en ze geven je look een extra finishing touch. Het onderstreept je persoonlijkheid en je stijl, dus de nodige aandacht hieraan besteden is belangrijk. Horloges, kettingen, ringen, armbanden, telefooncovers, tabletcovers, … zijn een deel van je outfit geworden. Kies gerust voor een hippe print of kleur, maar overdrijf niet. Het mag een eyecatcher zijn, maar het moet wel passen in zijn geheel.

Goede kwaliteit en oog voor afwerking

In een samenleving waar er een overaanbod is is het ideaal om uit verschillende segmenten te shoppen. Investeer in goede basisstukken met een hoge kwaliteit zodat je er lang van kunt genieten. Is dat altijd peperduur? Nee hoor, je moet gewoon wat meer zoeken. Volg gerust de trends, maar shop die dan eerder bij goedkopere merken mits het vaak tijdsgebonden items zijn. Heb ook oog voor de afwerking van je items want die maken vaak het verschil en zorgen ervoor dat je je kan onderscheiden van je omgeving. Een blauw kostuum bijvoorbeeld kan vaak een leuke snit hebben, eyecatching details, … waardoor het onmiddellijk een pak moderner en stijlvoller oogt.

Ga niet alleen shoppen

Het gaat altijd wat vlotter als je je door iemand kan laten adviseren op voorwaarde dat deze persoon altijd eerlijk is in zijn/haar mening. Het is ook gewoon gezelliger om de baan op te trekken met gezelschap. Kan je niet onmiddellijk iemand vinden om je te vergezellen? Wel laat je dan adviseren door het winkelpersoneel. Hun expertise en stylings kunnen vaak tot verassende combinaties leiden waar je misschien niet onmiddellijk zelf aan gedacht had.

Kleed je naar de gelegenheid

Als je afspraken hebt of naar een bepaald event moet is het belangrijk dat je altijd weet wat de dresscode is. Doe wat research, vraag rond of neem de uitnodiging door om genoeg informatie te weten over wat je het best zou dragen. Vaak staat er omschreven wat de dresscode is waardoor het internet een helpende hand kan zijn om te adviseren. De eerste indruk is belangrijke en underdressed of overdressed zijn zorgt voor heel wat overbodige ongemakken.

Verzorg je kledij

Een goede verzorging is een absolute must en niet alleen je lichaam en haar moet de nodige verzorging krijgen, maar ook je kleding. Kijk altijd de wasvoorschriften na voor je de was doet en draag je kledij enkel als deze kraaknet en kreukloos is. Draag nooit kledij met vlekken op en gaten in. Voorzie desnoods wat kledij en schoenen in je kantoor of auto voor wanneer je een ongelukje gehad hebt.

Schoenen moet je onderhouden

Het onderhouden van schoenen is enorm belangrijk. Zorg dat ze clean blijven door ze van tijd tot tijd een stevige poetsbeurt te geven. Vlekken, scheuren, … zijn een not done. Sneakers mogen wel een used look hebben, maar er zit een grens aan. Houd sneakers en sportschoenen dan ook netjes zodat ze er bijna als nieuw uitzien. Investeer zeker ook eens in een paar kwalitatieve schoenen zodat je voor formele gelegenheden altijd een paar schoenen staan hebt.

 

Mark Twain:

“Clothes make the man. Naked people have little or no influence on society.”

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*