News Ticker

Style je statement sjaals en meer met deze gouden stylingregel

Een sjaal, het is meer dan een lap stof. Het is al eeuwenlang het eindresultaat van een creatief hersenspinsel van een ontwerper die op verschillende manieren kan benaderd worden. Het kan louter functioneel zijn om je te beschermen tegen barre weersomstandigheden. Een sjaal kan ook een grote esthetische waarde hebben en gezien worden als een accessoire om je outfit die extra finishing touch te geven. Of het kan een statement item zijn vol kleuren en/of prints om de aandacht te trekken.

Styling time

Of je nu een tuxedo of een stoere outdoor look draagt, voor elke outfit is er wel een geschikte sjaal. Om de juiste keuze te maken hoef je enkel aandacht te besteden aan weloverwogen stoffenkeuzes, mannelijke snits en zorgvuldig gekozen prints en kleuren. Op een stoere outdoor look is een gesofisticeerde zijden sjaal geen perfecte match, maar een grof gebreide wollen sjaal in bijpassende kleuren wel. Sjaals combineren met uitgesproken en kleurrijke prints is niet altijd evident, maar er is wel een handige stylingregel om toe te passen.

Laten we de sjaal met de paisley print in blauwe tinten als voorbeeld nemen. Door te opteren voor een mantel in een lichte kleur die dicht aanleunt tegen het lichtste kleur uit de sjaal krijg je hier een optische verbinding tussen de twee items. Hierdoor zal het blauw meer naar de voorgrond treden. Het lichtblauwe hemd en de donkere broek leunen ook dicht tegen de kleuren uit de sjaal en zorgen voor een verbinding tussen alle items waardoor we rust creëren. Mocht ik hier gekozen hebben voor een blauwe mantel dan lag het accent eerder op het lichtste kleur uit de sjaal. Door aandacht te besteden aan de aanwezige kleuren en/of prints uit een statement item kan je spelen met het accent van je look.

Ontelbaar veel toepassingen

Dit trucje kan je ook toepassen bij het stylen van andere statement items zoals broeken, schoenen, hemden, blazers, … Op deze manier bespaar je ook veel tijd in de ochtend als je een outfit aan het uitzoeken bent. Neem het nu ook wel niet te licht op want als je bijvoorbeeld de sjaal met de roze paisley print zou combineren met roze kledij dan lijk je net op een wandelende lolly. Trop et trop …

Alle sjaals van Tresanti kan je ook terugvinden op de site van Luxury For Men. What’s your favorite one?

 

Fotografie: Donique M.F. – Gillian Vanhoenacker

Leave a comment

Your email address will not be published.


*