News Ticker

Stripe up in 2015

Filip-Hrivnak_Fashion-For-Men-03

Milan Vukmirovic

Strepen zijn big deal in 2015!

De Breton stripe is een tijdloze en stijlvolle print die we ondertussen al allemaal wel eens gezien hebben. Het is bij velen ondertussen een favoriet en ook dit seizoen zie je ze weer te zien bij tal van modehuizen. Items met een Breton stripe bezitten een bepaalde maritieme flaver waardoor ze toch wel musthaves zijn voor de zomer. Combineer een item met deze print op een stijlvolle chino short, maar ook met een denim en een classy blazer is het een hit. Benieuwd naar het verhaal achter de Breton stripe? Wel lees dan zeker “Het beroemde verhaal van de Breton stripe”

Deze zomer gaan verschillende ontwerpers nog een stapje verder dan enkel de Breton stripe te gaan verwerken in hun collectie. Allover gestreept, colorblock, fijne strepen, dikke strepen, verschillende kleuren, … waren onder andere te zien in collecties van Emporio Armani, Gucci en Jonathan Saunders. Zowel in heel stijlvolle formele looks als in stoere informele looks sluipt de strepengekte binnen.  Dit seizoen mag je dus gaan experimnteren want broeken, accessoires, knitwear, jasssen, … zijn allemaal “kissed by stripes”.

Colourful-Stripes-Menswear-2015-Trend-2 Colourful-Stripes-Menswear-2015-Trend

Joseph, Jonathan Saunders, Moschino, MSGM, Topman, Opening Ceremony, Prada

Draag een Breton striped T-shirt met bijvoorbeeld een stijlvolle chino of denim short, loafers of bootshoes en werk de styling af met een denim jasje. Perfect voor je summer-ready look op een werkvrije dag. Ga voor classy en sharp door je T-shirt of pullover te combineren met een stijlvolle chino of kostuumbroek en een tailored blazer. Dit is slechts één van de vele mogelijkheden van deze print.

Belangrijk om te weten: strepen hebben een groot effect op je silhouet en je look. Horizontale strepen hebben een verbredend effect en mannen die een maatje meer hebben laten dit beter links liggen. Ga dan eerder voor verticale strepen omdat die een afslankend effect hebben.

trendsstripe_Fotor trendsstripe_Fotor2 trendsstripe_Fotor3

Reiss, Mango Man, El Burgues, Burton, Gucci Resort, Suitsupply, Sarar, Bally 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*