News Ticker

Een stijlvol statement met een lichte zomersjaal

Pic via Pitti Uomo

Een eigen stijl creëren en je onderscheiden van de massa is niet altijd evident. De zoektocht naar de juiste accessoires om toe te voegen aan je outfit is een echte uitdaging als man. Hiervoor moet je soms even het functionele achterwege laten en gaan voor het esthetische. Een sjaal kan echter beide zijn…

To scarf or not to scarf?

Vooral tijdens de wintermaanden draag je een sjaal vanuit functionele beweegredenen om je te beschermen tegen de koude. Met ons grillig Belgisch klimaat kan het tijdens de zomer ook frisjes zijn en is een zomersjaal meer dan welkom om je nek warm te houden. Naast de functionele kant is een sjaal ook een modeaccessoire waarmee je je outfit een extra kleurrijke touch kan geven. Net zoals bij het dragen van een das, hoef je geen bepaalde gelegenheid meer te hebben om een zomersjaal te dragen. Er zijn heel wat diverse modellen te verkrijgen in tal van verschillende stoffen en kleuren die je zowel in dressed up als in casual looks kan combineren.

Photo Credit: Nabile Quenum

Combineer en experimenteer met kleur

De zomer gaat altijd gepaard met de lanceringen van een reeks uitgesproken kleuren en prints. Ook op gebied van sjaals is de keuze enorm. Laat je excentrieke modehart spreken en ga voor eyecatching prints en kleuren om een statement te maken. Volg de laatste nieuwe mode of ga voor tijdloze en stijlvolle prints zoals de polkadot of strepen. Bescheiden heren die soberheid en eenvoud nastreven, kunnen kiezen voor interessante materiaalkeuzes en structuren. Streef er wel naar dat je sjaal in harmonie is met je outfit. Laat bepaalde kleuren uit je outfit terugkomen in de sjaal en zorg ervoor dat de zomersjaal het accent blijft van de outfit is.  Combineer, experimenteer en durf!

Photo Credit: Adam Katz Sinding

Hoe draag je een zomersjaal?

Maar hoe draag je een zomersjaal? Zijn er meerdere manieren om een sjaal te dragen? Volmondig antwoorden wij hierop ja! Er zijn heel wat mogelijkheden, maar laten we ons even beperken tot 4 opties.

Parisian Knot

Een van de meest gekende en geliefde manieren om een sjaal te dragen is de Parisian Knot.  Deze no-nonsens manier van knopen is bijzonder vlot te maken. De uiteinden mogen even lang zijn, maar dat is zeker geen must. Speel met de stijl en pas aan naar eigen wens.

Photo Credit: RealMenRealStyle

Photo Credit: Tommy Ton  – Trunk Archive

Ascot Knot

Stijlvol en gesofisticeerd oogt deze manier van knopen. Dit geeft je outfit net dat tikkeltje meer uitstraling en wordt tevens ook gezien als een vervanging voor de das. Van een casual look tot een stijlvol kostuum, hiermee ben je altijd on point. Knoop de sjaal volledig dicht tot boven of laat wat plaats tussen de knoop en de keel. Opteer wel voor iets verfijndere stoffen en kies geen te lange of te brede sjaal om stofophoping zoveel mogelijk te vermijden.

Photo Credit: RealMenRealStyle

Photo Credit: Anthony Knaape

Drape it

Dit is bij uitstek de meest gemakkelijke manier om een sjaal te dragen en kan je verwerken in diverse stijlen en looks. Hang de sjaal los rond de nek en als je je blazer sluit dan draag je deze hieronder. Eenmaal je je blazer afdoet vergeet je best ook niet om je sjaal af te doen.

Photo Credit: RealMenRealStyle

Photo Credit: TheFashionisto – Designer John Varvatos

Photo Credit: Rob McIver Photo

Once Around Knot

Een nonchalante styling die je vaak in het straatbeeld ziet verschijnen. Zorg er wel steeds voor dat beide uiteinden niet even lang zijn. Drape it like you just don’t care…

Photo Credit: RealMenRealStyle

Photo Credit: Tommy Ton – Trunk Archive

 

 

Dit artikel werd uitgewerkt in samenwerking met Luxury for Men, een exclusieve online webshop vol lifestyle en fashion voor zowel de moderne man als de tijdloze gentleman

Leave a comment

Your email address will not be published.


*