News Ticker

Stijltips voor mannen met een maatje meer

stevemcqueen Een gezonde levensstijl hebben, een sociaal leven hebben, tijd nemen voor je gezin en familie, ... en dat allemaal in combinatie met een drukke job. Ja het is niet altijd gemakkelijk om een gezonde levensstijl te blijven behouden en dan nog eens intensief te sporten om die extra kilo's eraf te krijgen. Er zijn echter wel wat trucjes in de world of fashion om er slanker uit te zien.

De magie van de verticalen

Oog slanker door ervoor te zorgen dat iemand in één oogopslag je kan bekijken van boven tot beneden (verticale lijn) zonder dat ze gehinderd worden door storende elementen en details.

Enkele belangrijke tips:

 • Vermijd contrasterende colorblock. Combineer bijvoorbeeld een witte T-shirt met een donkere broek en werk af met een iets donkers van bovenstuk zoals een blazer, cardigan of jack. Op deze manier deel je je lichaam niet in 2 en zwak je het lichte kleur wat af. Het focuspunt ligt in de midden.
 • Ga voor verticale lijnen want die slanken af.  Opteer ook fijne lijnen en zachte kleuren.
 • De bovenstaande truc geldt ook voor andere patronen, prints, textures, details, … Vraag jezelf af of het kledingstuk een te groot focuspunt is wanneer je het draagt.
 • Ga voor een minimum aan details want elke patch, pockets, … zijn focuspunten in je look. Hoe groter en opvallender, hoe meer men zich erop zal focussen. Cargo pants, pleated pants, field jackets,… are out of the question.
 • Don’t follow the oversized trend! Draag je correcte maat!

De juiste fitting van broeken

Ga voor een straight of tapered fit bij chino’s, denim en kostuumbroeken. Deze fittings zullen een afslankend effect hebben.

Stylesight-Amsterdam-Blauw-Scotch-Soda-Store1

Low-rise broeken zijn niet aan te raden want deze broeken zijn ontworpen om laag op de heup te zitten waardoor je een soort ‘muffin’ effect krijgt. De buik hangt dan meestal over de broek en dat is iets wat je moet vermijden.

Shirts, T-shirts & knitwear

Draag je maat heren! Ga niet voor een grotere maat omdat dit meer zou verbergen. Integendeel, want het lijkt dan net een tent. Wees kieskeurig tijdens de fitting van je kledij. Zitten de mouwen goed van lengte? Is de maat goed? Is het comfortabel?

pluslookb-2-1

Zara, Reiss

Het is beter om een plus size gent te zijn dan een wandelende tent!

Verleng je nek

Je kan je nek optisch verlengen en zo groter lijken door een v-neck te kiezen bij je knitwear, sweats en T-shirts. Draag je veel polo’s, laat dan enkele knopen open staan. Kies geen ronde en wijde kragen bij je hemden, maar kies voor puntige kragen.

Hemden

Ga voor hemden die je net knuffelen en lichtjes aansluitend zijn. Te losse en te aansluitende hemden zorgen alvast niet voor een afslankend effect. Ofwel heb je dan te veel stof over die doelloos over je broek hangt ofwel is het zo aansluitend dat de knopen onder spanning staan. Wees hier ook weer kieskeurig.

Werk met laagjes

De truc die we veel toepassen in fashion is werken met laagjes. Het heeft een afslankend en verlengend effect waarmee je veel kan verbergen.

b0f0cd5cecae35f747cc9ccaf23aa372(1)

Wanneer je deze techniek gaat toepassen is het beter om met kleur onder je laagjes te werken. Bijvoorbeeld: een navy blazer op een witte T-shirt zal een afslankend effect hebben omdat het focuspunt in het midden ligt.

Kostuums

De fitting moet altijd goed zitten van een kostuum, daar bestaat geen twijfel over. Hieronder staat een kleine checklist die je op weg kan helpen, maar keep in mind deze checklist is niet op maat gemaakt zoals in vele winkels wel gebeurt.

 • De broekspijpen mogen geen omslag hebben onderaan want dit breekt de verticale lijn en maakt je kleiner.
 • Kies geen broek met plooien aan de taille, maar ga voor effen broeken.
 • Ga voor mid-width lapels op je kostuumjas. De lapels mogen niet te veel uitgesneden zijn.
 • Jasjes met 2 of 3 knopen zijn aan te raden.
 • Kijk goed naar de lengte van de mouwen. Ze mogen niet te lang zijn.
 • Zoek naar extra details die je eventueel kan laten inleggen/innemen zoals de lengte van de broek, de mouwen, … om zo meer een afslankend effect te bekomen.
 • Wil je prints ga dan voor subtiele prints in zachte kleuren.
 • Kleuren als grijs, zwart en marine blauw zijn echte toppers.

Kleur

Zwart werkt afslankend, maar ook andere donkere kleuren kan je perfect dragen zoals marine blauw, diep groen, aardetinten, … Voeg wat lichtere kleuren toe onder je donkere items en zo werk je met laagjes. Werk je echter met toon op toon van kleur dan lijk je langer en slanker.

Lookbook

Deze lookbook kan je wat inspireren om combinaties te maken.

pluslookb-1

Reiss SS12, He By Mango SS14 – SS12 – AW11, De Fursac SS14, Cerruti SS13, Sarar SS14, Ti for Men SS13

Vergeet de accessoires niet

Naast de kledij kun je je look ook wat extra power geven door te werken met accessoires. Ga voor eyecatching accessoires zoals uurwerken, armbanden, sjaals, brillen, tassen, … Maar statement riemen zijn wel een not done want die zorgen voor een focuspunt op je taille en dat werkt niet in je voordeel.

overweightaccessoriesA

Asos AW13, H&M AW12, He By Mango AW13, Asos SS14, Ted Baker AW13, Jigsaw SS14

 

Heb je nog nuttige tips? Post ze hier!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*