News Ticker

Spring is around the corner

wproofm1 Almost but not yet ...

De lente begint voelbaar te worden en bij het zien van enkele zonnestralen wordt het verlangen naar de lente alleen maar meer aangewakkerd. Het is helaas nog even wachten op de lente en het weer in België kan soms nogal verassend vlug veranderen. We hebben allemaal wel al eens in onze stijlvolle outfit staan kijken naar die fantastische regenbuien met de gedachte daar gaat mijn kapsel/outfit/schoenen. En dan moet de werkdag vaak nog van start gaan. Geef toe volledig uitgeregend op het werk aankomen is niet een ideale start van de dag en een goede indruk maakt het alvast niet.

Als de sluizen van de hemel openstaan is dat gelijk aan het terugplaatsen van je schoenen in suede. Om suede optimaal te behouden moet je uiteraard een beschermer gebruiken, maar zelfs dat is niet genoeg om een stevige portie regen te doorstaan. Plaats ze terug in de kast en opteer eerder andere materialen zoals bijvoorbeeld leder. Enkele tips op een rij om de levensduur van je schoenen in leder te verlengen en wat je kan doen om ze te laten drogen:

  • Spuit je schoenen in of breng een product aan die je schoenen beschermt tegen de regen. Vaak is dit te verkrijgen in de winkel waar je je schoenen hebt aangekocht.
  • Dep je schoenen met een vochtige doek als ze nat zijn en laat ze “natuurlijk” drogen. Hierdoor voorkom je kleine witte plekken tijdens het drogen.
  • Plaats je schoenen nooit naast een radiator en gebruik zeker geen haardroger om ze te drogen.
  • Laat je schoenen een dag of twee rusten en behandel hen dan met een polish of een waterresistent product zodat ze terug optimaal beschermd zijn tegen de regen.
  • Voorzie altijd een extra paar schoenen op je werk of in de auto om eventuele “accidentjes” te kunnen oplossen want nette en droge schoenen zijn een musthave.

1742725_711456445603852_1439867268_n_Fotor

De zomerse kleuren sijpelen stillaan de winkels binnen en we beginnen al te wennen aan al die zachte zomerse kleuren en prints. Ze zijn perfect om een stevige boost te geven aan je outfit. Verwerk ze gerust in je look, maar ga voor kleine hoeveelheden want het is nog altijd geen zomer. Het is nog te vroeg om van top tot teen rond te lopen met bloemenprints in alle kleuren van de regenboog en een witte broek is out of the question.

SS15-MEN-DENIM-BLP_Fotor

Kies ook doordacht je stoffen en ga niet voor te lichte en te zomerse stoffen als linnen, seersucker, … Het is daarvoor nog veel te koud. Deze stoffen zijn vaak ook niet geschikt om een stevige regenbui te doorstaan. Vele merken spelen hierop in en voorzien een collectie die geschikt is voor het tussenseizoen met een blend van verschillende stoffen waardoor ze niet te licht noch te zwaar aanvoelen. En heren voorzie in een lade op je kantoor altijd een extra outfit bestaande uit gestreken basisstukken (hemd, das, broek, kousen, schoenen) in neutrale kleuren. Ben je volledig nat van de regen of heb je vlekken gemaakt? Geen probleem want door je reserve outfit ben je in een mum van tijd back on track zonder de irritatie van een natte, verkreukte of vuile outfit.

a3f1a15d-a1f4-493a-fbcc-9037e894b4dd_Fotor

Heb je nog tips en tricks? Deel jullie wijsheid hier guys!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*