News Ticker

Short suits are made for the summer

Een man en zijn kostuum, een onafscheidelijk duo dat generaties, trends en seizoenen overstijgt.

Een kostuum brengt het beste in de man naar boven. Het accentueert het mannelijke lichaam en verbergt zowat alle imperfecties. Het maakt de man aantrekkelijker, dwingt respect af, straalt verfijning uit en zorgt voor een boost van het zelfvertrouwen. Door de veelzijdigheid van een kostuum is het zowel geschikt om te dragen tijdens formele als informele gelegenheden. Op gebied van styling kan je er ook verschillende richtingen mee uit.

Doorgaans spelen mannen op safe en kiezen ze voor een kostuum in een tijdloze uitvoering, maar er is toch een merkbare verschuiving aan de gang. Men durft steeds meer experimenteren en daar speelt de mode-industrie gretig op in door een ruim pallet aan trendy kleuren en prints aan te bieden. Zo zie je elementen uit de tailoring terugkomen in de meer casual en zelfs  sportieve sferen. Men begint kortom meer te wennen aan de vernieuwende invalshoeken waarop tailoring kan verwerkt worden. Ook aan een kostuum met een korte broek? Why not? Het doorbreekt het standaardbeeld van wat een kostuum moet zijn en net dat maakt het zo interessesant. Dergelijke kostuums zijn deze zomer te verkrijgen in zowel tijdloze als in hippe en hedendaagse uitvoeringen. Een ding is zeker, het is voor de durvers die uit hun comfortzone willen treden.

Draag het kostuum op een stijlvolle manier met een hemd, das en klassieke schoenen. Of geef de outfit een nonchalante toets door bovenaan 2 knopen open te laten en werk de look af met sneakers in leder of suède. Laat je vuile of versleten sneakers maar voor deze keer in de kast staan.

Kostuum – Minimum / Hemd – Zara / Das, pocket square – Bows-N-Ties / Instappers – Peralston (via Zalando) / Zonnebril, horloge – Komono

Fotografie: Valerie Vercruysse – valerievercruysse.be

Make-up artist: Ferris Demuynck – aubelorient.be

Leave a comment

Your email address will not be published.


*