News Ticker

Put these sneakers on your radar in 2015

close-up-buscemi-padlock-sneaker-640x426 Sportswear krijgt steeds meer aandacht en geef toe wie heeft er nu geen paar sneakers in de kast staan. Ze zitten niet alleen heel comfortabel, maar ze zijn ook stijlvoller en modieuzer geworden. Perfect om je stijlvolle vrijetijdsgarderobe mee aan te vullen. We like the sound of that!

Het is dan ook logisch dat steeds meer merken zich gaan focussen op het verleggen van hun grenzen om te kunnen inspelen op de hype van het moment. Wij zetten een aantal brands op een rij die “hot” zijn op dit moment en even je aandacht verdienen.

Adidas

Wie kent het merk Adidas niet? Velen zijn zelfs hiermee opgegroeid! Adidas doet het enorm goed en ze blijven zichzelf steeds vernieuwen waardoor ze tal van doelgroepen kunnen aanspreken. Nieuwe silhouetten, herwerkte klassiers en exclusieve samenwerkingen zorgen ervoor dat het zeker de moeite waard is om dit merk te volgen. Raf Simons gaf bijvoorbeeld de klassieker Stan Smith een oranje touch en een samenwerking met Kanye West bracht een hippe en modieuze kledinglijn tot stand. Dan spreken we nog niet over de recente en wel heel kleurrrijke samenwerking met Pharrell Williams.

De meest geliefde trainer van het moment is de Stan Smith in wit leder, maar ook de Superstar is terug een geliefd exemplaar bij vele heren.

tbrands39

tbrands38

tbrands36

tbrands37

tbrands40

Website: http://www.adidas.be/

 

Common Projects

Dit New Yorks label is aan een ware opmars bezig en heeft zeker zijn plaats in het luxueuze segment van sneakers veroverd. Ze staan vooral bekend voor hun minimalistische stijl en hun oog voor detail. Subtiele afwerkingen, een specifieke nummering en het gebruik van kwalitatieve materialen zorgen ervoor dat dit label geliefd is bij vele heren.

De meest bekende stijl van dit label is de Achilles Low. Een tijdloze, uitermate veelzijdige en prachtige sneaker die vele heren aanspreekt.

tbrands14

tbrands12

tbrands15

tbrands11

Website: http://www.commonprojects.com/

 

Filling Pieces

Born in Amsterdam en gekend voor hun luxueuze en kwalitatieve afwerkingen. In hun collectie kan je een ruim aanbod vinden van stijlen waardoor ze een gevestigde waarde geworden zijn binnen fashion. En leuk om te weten is dat deze sneakers handgemaakt zijn in Portugal met de fijnste Italiaanse materialen. Geef toe dit klinkt toch wel heel goed!

tbrands6

tbrands5

tbrands8

tbrands7

tbrands9

Website: https://www.fillingpieces.com/

 

ETQ Amsterdam

Een ander Nederlands merk is ETQ Amsterdam en is slechts een paar jaar oud, maar stijgt razendsnel in populariteit. Hun nadruk ligt net als van Common Projects op een bescheiden design met oog voor detail. ETQ Amsterdam staat gekend voor de strakke lijnvoering in hun ontwerpen en vaak gebruiken ze een mix van materialen. Hun monochroom kleurgebruik en veelzijdigheid naar styling toe maken van deze sneakers geliefde musthaves.

tbrands16

tbrands19

tbrands17

tbrands20

tbrands18

Website: http://www.etq-amsterdam.com/

 

Article n°

Een nieuwkomer is Article n° (article number) die de aandacht wist te pakken van heel wat fashion people. Dit merk combineert old-school trainer styles met een hoog futuristisch fashion gehalte.  Dit label is heel sterk in het mixen van materialen in hun ontwerpen zoals bijvoorbeeld een combinatie van neoprene met Nappa leder.

tbrands261

tbrands301

tbrands281

tbrands291

Website: http://www.article-number.com/

 

Gourment

Een Italiaans/Amerikaans label opgericht door Jon Buscemi, Greg Lucci en Greg Johnson waar men ging voor een combinatie van Europese gesofisticeerde modellen gecombineerd met streetwear. Het resultaat? Een vaak uitbundige, maar toch draagbare collectie.

Met een grote appreciatie voor de Air Jordan, ging Gourmet aan de slag om dit model te verfijnen om een meer hedendaagse look te bekomen. En heb je de Gourmet’s 35 Lite model al gezien? Een comfortabele en veelzijdige sneaker die in tal van kleuren en materialen te verkrijgen zijn. Ze zijn ideaal om te verwerken in je casual looks.

Een zeer interessant label met een vooruitstrevende blik die we toch even in de gaten moeten houden.

tbrands34

tbrands33

tbrands35

tbrands32

tbrands31

Website: http://www.article-number.com/

 

Buscemi

Het populaire merk van fashion designer Jon Buscemi is niet echt voor de verlegen personen onder ons, maar eerder voor de durvers. Deze uitgesproken en unieke ontwerpen zullen de aandacht opeisen en hoofden laten draaien! Buscemi mixt klassieke streetwear modellen met luxueuze materialen als goud, leder, rosé, … Een exclusieve touch waar wij alvast geen neen tegen zeggen.

Hun meest kermerkende signature is toch wel de sneaker die de karakteristieken van de iconische Hermès Birkin bag heeft. Sneakers van Buscemi worden ook met de hand gemaakt in Italië met de mooiste materialen en ze werken slechts met gelimiteerde oplagen waardoor exclusiviteit hun middelnaam is! Het spreekt voor zich dat hier ook een stevig prijskaartje aan vasthangt, maar we mogen ons toch nu en dan eens verwennen met het neusje van de zalm.

tbrands24

tbrands23

tbrands25

tbrands21

Website: http://jonbuscemi.com/

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*