News Ticker

Print alert part 1: camouflage

neil-barrett-03-620x809_Fotor

Neil Barrett

Ready for Mister Camo?

Prints, iets wat vele heren aan de kant laten liggen. Het kan een uitdaging zijn vooral als je focus ligt op het uitbouwen van een garderobe die tijdloos, stijlvol en veelzijdig is. Het integreren en verwerken van een drukke print in je looks vraagt toch wel wat energie.

Gelukkig zijn er dit seizoen weer verschillende prints te verkrijgen in tal van varianten. We zagen op de runway uitgesproken Italiaanse brocade prints, dierenprints, maar ook eenvoudige en subtiele prints.

We hebben 5 van de populairste prints eens onder de loep genomen en zullen hier de komende dagen verder op ingaan. Laten we beginnen met de eerste trend: camouflage.

Mens-Camouflage-Trend-Reiss

Camouflage gaat vaak gepaard met een stoer imago, een ruwe omgeving en een militaire sfeer. De print gaat al een tijdje mee en staat nog steeds op de “musthave list”. Dit seizoen hebben veel designers gekozen om deze print abstracter te maken en het eens vanuit een andere invalshoek te benaderen.

Bij Givenchy bijvoorbeeld werden 2 trends door elkaar verwerkt namelijk de camouflageprint en de bloemenprint. Van ver lijkt het een camouflageprint maar door de strategische plaatsing en vormgeving zie je haast niet dat het een bloemenprint is.

00080h_426x639_Fotor_Collage

Victor Rolf koos dan weer voor een zeer abstracte digitale herhaling van de camouflageprint in een vernieuwend kleurenpallet. Het oogt heel strak, modern en voelt zelfs wat vervreemdend aan.

5e28204143ade5fe8ba6c6307149db4b_Fotor_Collage

Een camouflageprint kan dus vele varianten aannemen waardoor iedereen wel zijn gading kan vinden. De truc om deze trend toe te passen is om niet te overdrijven. Ga voor 1 statement piece bijvoorbeeld een bomber jacket, een T-shirt, een hemd, …  en verkies effen items om je look mee af te werken.

printsforss15camo_Fotor printsforss15camo_Fotor3

Zara, El Burgues, Mango, Bal

Ben je toch niet zo gek van kledij met een uitgesproken camouflageprint? Wel ga dan voor accessoires met een camouflageprint zoals een rugzak, GSM cover, sneakers, pocket square, … maar draag ze wel afzonderlijk!

453220_mrp_fr_l_Fotor_Collage_Fotor

sneakers – Valentino, rugzak – Herschel epitomises

Of ga all the way en plaats een camouflageprint op je wagen. Let’s do something crazy! Van een subtiele eyecatcher gesproken.

Lamborghini-Aventador-with-Jungle-Camouflage-Wrap-0

Leave a comment

Your email address will not be published.


*