News Ticker

Onzichtbare sokken voor de zomer

Patrick1892

To sock or not to sock in your summer shoes? Een dilemma voor heel wat heren, maar steevast kunnen we hierop hetzelfde antwoord geven. Draag altijd sokken in je schoenen, tenzij je sandalen of slippers draagt. Het kan misschien wel hip ogen op bepaalde modieuze Instagram accounts, maar daarvoor moet je al een heel specifieke stijl hebben om ermee weg te komen.

Hygiënisch en comfortabel

Onze voeten zweten de hele dag door en dat zweetvocht zal zich vooraan in de schoenen gaan vestigen als je geen sokken draagt. Hierdoor ontstaat er al vlug een broeinest van bacteriën met jeuk, geurhinder, blaren, … als mogelijke gevolgen. Het is dan ook verstandig om sokken te dragen want deze beschermen je niet alleen tegen wrijving en irritatie van je schoenen, maar nemen ook het grootste deel van het zweetvocht op. Mag je twee dagen na elkaar dezelfde sokken dragen? Don’t even think about it!

foto: Luka Peeters

Cheat met onzichtbare sokken

Onder je favoriete denim en chino kan je tijdens de zomer uiteraard nog lange sokken dragen in alle kleuren van de regenboog, al dan niet voorzien van prints. Een korte short en sneakers met lange kousen combineren is zeker oké, zolang het maar aansluit bij de stijl die je wil nastreven. Rekenen op gezond verstand is hier de boodschap. Wat met enkelsokjes die net boven je schoen uitsteken? Wel die doen ons stevig fronsen! Het kan afbreuk doen van je look en zelfs de focus verleggen van je schoenen naar je sokken. Schaf je daarom een paar laag uitgesneden sokken aan. De kousenvoetjes of invisible socks bedekken de zool van de voet, de tenen en de hiel. Door het antislipsysteem ter hoogte van de hiel blijven de sokken op zijn plaats zitten. De kousenvoetjes zijn te verkrijgen in diverse kleuren bij merken als Calzedonia, Falke, Timberland, …

Hoef je dit mee te delen aan je omgeving? Natuurlijk niet! We mogen allemaal wel onze modegeheimen hebben…

foto: Patrick1982 – sokken Falke

Leave a comment

Your email address will not be published.


*