News Ticker

New & hot – Two Young

_L1_2870-Edit We zagen het al een tijdje aankomen dat sweatshirts waanzinnig hot en fashionable zouden zijn. Niets is zo gemakkelijk als het aantrekken van een jeans met een sweater en er toch nog stylish good uitzien. Het is ondertussen een basic en musthave geworden in elke kledingkast. Onlangs ontdekten we Two Young, een jong fashion label uitgebracht door de Thymen Francois. We just had to have a chat with him!

Over een jonge ondernemer gesproken! Je bent 18 jaar en je hebt al een hip label uit de grond gestampt. Vanwaar die interesse in de modesector?

De interesse in de modesector is er altijd al geweest en kreeg ik ook mee van thuis uit. Mijn grootouders hadden twee kledingzaken en dat prikkelde me wel. Ik keek ook al heel vlug op naar grote namen in fashion als Givenchy, Versace, Marcelo Burlon, … Hun creaties en de manier waarop ze alles uitwerken is gewoon bewonderenswaardig. Neem nu mijn lievelingsontwerper Marcelo Burlon als voorbeeld. Hij ontwierp heel wat collecties voor grote modehuizen en richtte zijn eigen label op na jaren van ervaring voor prestigieuze modehuizen. Zijn collectie kenmerkt zich vooral door de verwerking van dieren in zijn kledinglijn. Zijn visuals, ontwerpen, marketing, .. alles klopt tot in het kleinste detail.

Hoe is Two Young ontstaan?

Ik werkte voordien in de horeca en maakte lange uren om heel wat te kunnen sparen. Het werd me al vlug duidelijk dat ik iets moest vinden waar ik mijn creativiteit in kwijt kon. Stilaan begon ik te spelen met het idee om zelf iets te gaan ontwerpen. Iets wat ik zelf ook zou dragen en ergens binnen het hogere segment van sportswear. Ik maakte een grafisch ontwerp en zocht een fabrikant die mijn wensen kon vertalen in een kledingstuk. Het eerste collectiestuk, een blauwe sweater, werd geproduceerd in een oplage van slechts 5 stuks. Een kleine test om te zien hoe men zou reageren op mijn ontwerp. De respons was heel succesvol en ik liet er nog eens 150 stuks produceren. Via mond-op-mond reclame is de bal toen aan het rollen gegaan en kwamen de bestellingen binnen.

Waarom koos je voor de naam Two Young?

De naam verwijst eigenlijk naar Two Young People. Ik ben de ontwerper en oprichter van het label, maar ik laat me wel vaak bijstaan door mijn vriendin tijdens de ontwerpfase. Uiteraard komt er heel wat bij kijken naast het ontwerpen en om te blijven groeien moet je vaak in zee gaan met een zakenpartner. Dat is de reden waarom ik ook heel nauw samenwerk met Jietse Strubbe, een goede vriend die ik vertrouw. Hij neemt de marketing en vertegenwoordiging op zich zodat ik me voltijds kan concentreren op het ontwerpen en het administratieve deel van Two Young.

Uit hoeveel collectiestukken bestaat Two Young?

Ik heb nu een collectie die bestaat uit 6 stuks waarvan verschillende T-shirts en sweaters voor dames en heren. In de collectie steken 3 verschillende designs uitgevoerd in zwart, grijs en blauw. Twee designs zijn iets minimalistischer en vrij clean. Het andere ontwerp is wat meer uitgewerkt en heeft een grafisch verwerkte hertenkop. Hier krijg je ergens wel een kleine knipoog naar Marcelo Burlon. Alle collectiestukken zijn ook limited editions want ik laat slechts van elk ontwerp 150 stuks produceren.

Er zit ook een sweater in de collectie die je kan personaliseren. Wat kan je daar meer over vertellen?

Onlangs heb ik een sweater aan de collectie toegevoegd waar je je eigen touch aan kunt geven en zo invloed hebt op het ontwerp zelf. Op de rug van de sweater zie je het logo staan, maar de tekst boven het logo kan vervangen worden. Je kan je sweatshirt customizen met een geboortedatum, postcode, eigen naam, … De wachttijd hiervoor is ongeveer 10 dagen.

_L1_2832 _L1_2934-Edit-2_L1_2932-Edit

Door wie laat je je inspireren?

Dat is vooral door mijn familie en vrienden. Ik vraag geregeld naar feedback omtrent mijn collectie of ideeën om te zien waar ik eventueel zou moeten bijsturen. Laten we ook mijn grote voorbeeld niet vergeten namelijk Marcelo Burlon, die me dagelijks wel van de nodige inspiratie voorziet.

Wat motiveert je om er keihard voor te gaan?

Eerst en vooral is dat Marcelo Burlon. Hij inspireert en motiveert me zeker en vast om mijn doelen na te streven. Uiteraard motiveren mijn klanten me ook. Het geeft me een enorm trots gevoel als ik zie hoeveel mensen moeite doen om hun T-shirt of sweater van Two Young te sharen op social media. Ze zijn trots op hun aankoop en maken er reclame mee. Dat is voor mij een mooie beloning en het motiveert me zeker.

Welke moeilijkheden ervaar je tijdens het lanceren en uitwerken van je label?

Het moeilijkste is het krijgen van meer naambekendheid in andere steden naast Knokke. Het is iets waar heel veel ondernemingen in het begin mee worstelen, maar stilaan heb ik steeds meer aanspreekpunten die mijn label vertegenwoordigen in andere steden.

Hoe zie je de toekomst voor Two Young?

Graag zou ik mijn collectie zien liggen in een beperkt aantal shops. Ik heb dat voordien altijd geweigerd omdat ik eerst een testrun wilde houden met mijn collectie. Nu voel ik wel aan dat de tijd er rijp voor is. Ik wil ook uiteraard na verloop van tijd mijn eigen winkel(s), maar daarvoor zal ik eerst nog mijn collectie moeten uitbreiden naar jassen, broeken, ondergoed, … Binnenkort voeg ik ook drie petten toe aan de collectie en zijn we bezig achter de schermen met het ontwerpen van een online webshop.

Welke beroemdheden zou je willen zien met je kledij aan?

Uiteraard zou het fantastisch zijn mocht Marcelo Burlon mijn ontwerpen dragen, maar helaas draagt hij enkel zijn eigen collectie. Je weet maar nooit! Een andere internationale beroemdheid die ik graag zou zien met mijn kledij aan is Justin Bieber. Die jonge kerel heeft het toch maar gemaakt! Zijn stijl past ook volledig in het rijtje van Two Young.

Welke advies zou je geven aan de moderne man?

Draag geen kledij om erbij te horen, maar kies een stijl die je persoonlijkheid weerspiegelt. Voel je goed in wat je draagt en doe gewoon lekker je eigen ding!

_L1_2885 _L1_2895-Edit _L1_2827 _L1_2910-Edit _L1_2955

Get your limited edition at Two Young!

#shareyourstyle

 

Fotografie: Mathias Lambrecht

Leave a comment

Your email address will not be published.


*