News Ticker

Milan Fashion Week SS16

Dolce-Gabbana-SpringSummer-2016-Collection-Milan-Fashion-Week-DerriusPierreCom-84 Milan Fashion Week is a wrap!

De Fashion Week van Milaan zit erop en velen zakken nu af naar Parijs. Indrukwekkende prints, eyecatching kleuren, interessante snits, uitdagende trends, … op de runway was er heel wat interessants te zien voor Spring/Summer 2016. Wat zijn de meest opvallende trends? Wel wij zetten even een aantal opvallende trends op een rij.

Trendy tailoring

Maatpakken zijn een echt fashion item geworden en hun populariteit is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Het is echt hip om een kostuum te dragen en de gevestigde stijlregels te doorbreken door er je eigen twist aan te geven. Een sweater, een T-shirt, hippe accessoires, sneakers, espadrilles, een roll-up van de broekspijpen, … de lijst gaat maar door met mogelijkheden om je kostuum een moderne update te geven. Op de runway zagen we heel wat designers hiermee aan de slag gaan om unieke silhouetten te creëren. We zagen vaak kostuumbroeken met een wijde snit gecombineerd met strakke blazers, maar ook tal van sportswear items werden verwerkt in stijlvolle looks.

Refined tailoring combined with streetwear vibes are trending in SS16!

Giorgio-Armani-SpringSummer-2016-Collection-Milan-Fashion-Week-DerriusPierreCom-2_Fotor_Collage naamloos23_Fotor

Zegna – Canali – Emporio Armani – Versace

Stylish pink

We zagen tijdens Pitti Uomo 88 heel wat kleurrijke outfits verschijnen in het straatbeeld. De Italiaanse modieuze heren schuwen alvast geen kleur en tijdens de voorstelling van de collectie in Milaan zagen we dan ook heel wat kleur verschijnen voor Spring/Summer 2016. May we introduce dusky pink . Een tint roze dat door verschillende designers in statement stukken, accessoires en in kleine details van de kledij verwerkt werd. Pink is stillaan een uniseks kleur geworden en wringt zich een weg naar de kast van vele heren. In de mood for pink gents?

DAM01751-683x1024_Fotor_CollageCanali_ss16_fy39_Fotor_Collagetumblr_nqdttodsPQ1qeph7lo1_500

Damir Doma – E Tautz – Canali – Etro

Sportswear

Off course it’s on the runway! Heel wat collecties waren ook voor Spring/Summer 2016 beïnvloed door de hype van sportswear. De vraag naar eigentijds en stijlvol sportswear blijft groeien en daar spelen heel wat designers maar al te graag op in. Zo kregen de running shorts een volledige make-over en werden ze uitgevoerd in tal van luxueuze materialen.

Een andere trend was het verwerken van sportieve elementen in gesofisticeerde dandy looks. Lange basketball shorts werden gecombineerd met zijden sjaals en oversized hemden en ook het klassieke trainingspak kreeg een grondige aanpak. Luxueuze materialen en een explosie van prints vonden zich een weg naar het trainingspak.

naamloos sportswear sportswear Andrea-Pompilio-SpringSummer-2016-Collection-Milan-Fashion-Week-DerriusPierreCom-27_Fotor_Collage

Gucci  – Facetasm – Prada – Andrea Pompilio – Damir Doma – Missoni – Fendi – N.21 – Dolce & Gabbana – Andrea Pompilo – Gucci

Stealing from the ladies

Al jaren laten designers zich inspireren door looks en items uit de garderobe van heren om hun damescollecties te ontwerpen en dit jaar zijn de rollen eens omgedraaid. Heel wat designers lieten zich inspireren door de garderobe van de dames om hun herencollectie te ontwerpen en kozen voor vrouwelijke prints, volumineuze snits, verfijnde stoffen, … Het resultaat hiervan is vooral een androgene collectie waar de grenzen tussen herenmode en damesmode vervagen.

naamloos48 _ALE1535_Fotor_Collage naamloos89

Prada – Gucci – Marc Jacobs – Vivienne Westwood – MSGM – Dolce & Gabbana – Etro – Versace – Marcelo Burlon County of Milan – Damir Doma – No.21

Pyjama Party

Eccentrieke looks die een waar statement maken. Comfortabele broeken, losse T-shirts en luxueuze badjassen afgewerkt met stijlvolle accessoires en smart shoes als brougues, lederen slippers, … Heel wat heren verschenen op deze manier op de runway. De tijd dat je deze items enkel thuis droeg, is voorbij volgens deze designers.

naamloos34

 Versace – Gucci – Vivienne Westwood – Etro

Racing cars

Raceauto’s en de bijhorende kledij was een grote inspiratiebron voor heel wat designers. We zagen kledij vol logo’s bij Moschino, old school prints van raceauto’s bij Prada, stijlvolle overalls bij Ralph Lauren, …

racingcars_milanmenswear_news ralphlauren_milan_menswear_news

Moschino – Prada – Prada – Moschino – Ralph Lauren

Leave a comment

Your email address will not be published.


*