News Ticker

Prints & blue for you

ML1_5772-Edit It’s all about prints & blue this summer!

Blauw domineerde de runway van Spring/Summer 2015 en is zowat in elke collectie terug te vinden. De lichte en krachtige blauwe tinten zijn het populairst en staan zeker op de lijst van musthaves deze zomer.

Toon op toon werken met blauw is een trend deze zomer en hiervoor heb ik een klein trucje die je steevast kan toepassen in tal van looks. Ik herhaal altijd een bepaald kleur een aantal keer. Het zit soms echt in de kleine details, maar het zijn wel deze die je outfit maken of kraken. In de onderstaande look liet ik het donkerblauw een aantal keer terugkomen door te kiezen voor een hemd in indigo, een donkerblauwe afwerking van de pocket square, een fijne donkerblauwe print in de broek en ook in de schoenen zie je een fijne lijn terugkomen. Deze kleine details zorgen allemaal voor een wat meer gebalanceerd geheel en verbinden de kleuren optisch met elkaar.

ML1_5761-Edit

Printed legwear alert! Vele heren laten dit aan de kant liggen omdat het vaak een aandachtstrekker is. Volledig begrijpelijk heren, maar er zijn ook heel wat broeken te verkrijgen met kleine en zachte prints. Ideaal voor wie het liever wat subtieler heeft, maar toch de stap naar printed legwear wil maken. Een goed voorbeeld van een dergelijke broek is deze van Scotch & Soda met een zacht afgewassen geometrische print in 2 tinten blauw. Deze chino met slim fit cut is gemaakt van katoen van felpakwaliteit, waardoor deze zacht aanvoelt en het comfort heeft van een sweatpants. Ze rekt ook goed mee en is op gebied van styling vrij divers.

Draag ze op een casual way door er bijvoorbeeld een linnen hemd op te combineren. Werk de look af met een paar stijlvolle loafers, een horloge met bijhorende armband en doe een roll-up om die extra finishing touch te geven. Of wil je liever een look met een nonchalante feel? Combineer dan de broek met een effen T-shirt en een paar hippe sneakers. It’s up to you!

ML1_5739-EditML1_5809-EditML1_5897-Edit

 

Hemd – Scotch & Soda, chino – Scotch & Soda, Loafers – ZARA, zonnebril – Vaurnet, Armband – shop LOOK – Horloge – shop LOOK

Fotografie: Mathias Lambrecht

Leave a comment

Your email address will not be published.


*