News Ticker

Een stijlvol statement met een pinstripe overcoat

IMG_4851 De herfst brengt niet alleen een rijkdom aan kleur met zich mee, maar ook zachte temperaturen. Gelukkig hebben nog niet te veel last gehad van sombere en grijze dagen waarmee november doorgaans gepaard gaat. Begin november is trouwens ook het uitgelezen moment om de zoektocht te starten naar de ideale mantel of jas. Klassiek, sportief, stoer, stijlvol, trendy, … keuze genoeg!

Doorgaans opteren heren voor jassen of mantels zonder uitgesproken prints in neutrale kleuren. Het is vlot om te combineren en men hoeft niet buiten zijn comfortzone te gaan. Toch is het zeker een aanrader om dit seizoen eyecatching kleuren en prints te overwegen zoals een mantel met een pinstripe.

De pinstripe geniet van een stijlvol imago en doorgaans linken we deze print aan heren in maatpakken uit de financiële sector. Deze print heeft al heel wat gloriedagen gekend en dit seizoen werd deze print ook verwerkt in bomber jackets, accessoires, hemden, broeken, mantels, … Designers hebben dus het klassieke imago van de pinstripe aangepakt en verwerkt op een eigentijdse manier.

In deze outfit wilde ik mijn klassieke mantel een eigentijdse sporty vibe geven door deze te combineren met een skinny jeans, een hippe sweater en een paar sneakers. Yes we still wear white! Door een hemd te dragen onder je sweater geef je je look ook een extra stijlvolle touch.

Classic with a modern twist!

IMG_4850 IMG_4852 IMG_4853

mantel – STRELLSON / sweater – Two Young Clothing / hemd – ZARA / denim – SCOTCH & SODA / sneakers – ADDIDAS / zonnebril – KOMONO

Fotografie: Olivier Vanhove

Leave a comment

Your email address will not be published.


*