News Ticker

“LIGHT is TIME”- een gouden regen van horloges

watch-plate-instalation-citizen-tsuyoshi-tane-1_Fotor Een gordijn van gouden regendruppels prikkelen de zintuigen om op ontdekking te gaan in wereld waar de tijd nooit stopt.  De gouden schitteringen zijn echter geen regendruppels maar 65 000 kleine basisplaten uit een horloge die aan een fijne zwarte koord zweven in een donkere mysterieuze ruimte.

watch-plate-instalation-citizen-tsuyoshi-tane-12_Fotor

“LIGHT is TIME” is een installatie en tentoonstelling ontstaan uit een samenwerking van de Japanse architect Tsuyoshi Tane en het horlogemerk CITIZEN. Ze wilden een tentoonstelling creëren waar tijd, kunst en de ambacht van horlogemaker centraal stond, maar wel op een vernieuwende en prikkelende manier. Het is een expositie geworden die je wegwijs maakt doorheen de onderdelen van een uurwerk en laat meekijken achter de schermen om te zien hoe een horloge gemaakt wordt. De nieuwste creaties van CITIZEN worden gepresenteerd en je leert bij over de geschiedenis van het bedrijf. Dit allemaal tussen de gouden regendruppels van de installatie. We love it!

De installatie is nu te bewonderen in The Aoyama Spiral in Tokyo na een gigantisch succes in Milaan. Benieuwd naar meer? Bekijk dan zeker het onderstaande filmpje.

watch-plate-instalation-citizen-tsuyoshi-tane-2_Fotor watch-plate-instalation-citizen-tsuyoshi-tane-4_Fotor watch-plate-instalation-citizen-tsuyoshi-tane-10_Fotor

 

Fotografie: Takuji Shimmura

Leave a comment

Your email address will not be published.


*