News Ticker

Inspirations – Dries Van Noten

7422638 De tentoonstelling over het oeuvre van Dries Van Noten is eindelijk neergestreken in het Antwerpse Modemuseum na een waanzinnig succes in het Parijse Les Arts Décoratifs. We wachten er al lang op en eindelijk mogen we Dries Van Noten verwelkomen met zijn tentoonstelling Inspirations in het Antwerpse Modemuseum.

De tentoonstelling is geen klassieke tentoonstelling geworden, maar een intieme tocht doorheen de artistieke wereld van deze grote ontwerper. Hij is misschien niet zo alomtegenwoordig op verschillende kanalen zoals vele andere designers, maar hij slaagt er wel in om steeds meer harten te stelen van fashionlovers wereldwijd seizoen na seizoen.

Dries Van Noten is één van de “Antwerp Six” die in de jaren ’80 afstudeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. In 1986 richtte hij zijn eigen modelabel op en bouwde hij zijn carrière zorgvuldig uit tot wat het nu is. Dit deed hij allemaal zonder veel boeha en tierlantijntjes qua logo en campagnes. En ja hoor deze heer heeft nog steeds zijn bedrijf in eigen handen en dat zelfs na ongeveer 30 jaar.  Hij mag zich dus gerust tot de meest succesvolle Belgische modeontwerpers rekenen.

3604441248

Wat mag je verwachten van de tentoonstelling Inspirations? Dries Van Noten selecteerde honderden creaties uit zijn carrière als modeontwerper en die presenteert hij op een creatieve en weldoordachte manier aan de wereld. Zoals elk creatief meesterbrein moet je om iets te kunnen creëren ook geprikkeld en geïnspireerd worden. Hij toont je zijn inspiratiebronnen waar je schilderijen, schetsen, fotografie en zelfs ontwerpen van andere designers kan zien schitteren naast zijn creaties. Op deze manier kom je bijvoorbeeld te weten dat het mode-icoon Iris Apfel zijn muze is.  En heren tijdens de tentoonstelling kan je ook verschillende ontwerpen zien uit de mannencollectie van Spring/Summer 2015. And we like the sound of that!

4354a2e2-b2d1-11e4-b7fe-ace5cc29989a_original

use_iris_apfel_belmodo_

dries1

dries6

dries4

dries3

use_belmodo_dries_van_noten_17

use_belmodo_dries_van_noten3

Duik in zijn leven en laat je meenemen doorheen de creatieve hersenspinsels van Dries Van Noten, een tentoonstelling over zijn liefde voor fashion.

Dries Van Noten – “Voor mij is het belangrijk dat je op deze tentoonstelling kunt zien hoe mijn brein werkt, hoe ik dingen combineer en hoe invloeden zoals kunstwerken, films, muziek en andere elementen in mijn werk terugkomen”

Geef toe na het horen van deze woorden prikkelt het toch om even langs te gaan. Niet? De tentoonstelling loopt nog tot 19/07/2015.

642x999_7458560

 

Fotografie: stefaan van brabandt, Jolien Vyverman

Leave a comment

Your email address will not be published.


*