News Ticker

Fris en fruitig met sneakers in appelleer

Het Belgische schoenenmerk Komrads, opgericht door Mark Vandevelde in 2013, produceren al sinds 2015 duurzame sneakers. Een tijdje terug lanceerden ze toch wel een heel unieke sneakerlijn. Hoe ongelofelijk het ook klinkt, de sneakers uit de Komrads APL collectie zijn gemaakt van appelleer en gerecycleerd rubber.

Van pulp tot leder

Na lang en  intensief onderzoek liet Komrads hun nieuwe sneakerlijn op de Belgische markt los. Door het gebruik van gerecycleerde en innoverende materialen is de ecologische voetafdruk miniem. De zool is gemaakt van gerecycleerd rubber uit autobanden en beschilderd met biologische verf in Portugal. Het appelleer, geproduceerd in Italië, wordt gemaakt door een innovatief proces waarbij de pulp van appelschillen gefermenteerd wordt tot kwalitatief leder.

De bewustwording van de consument omtrent de impact die de textielindustrie heeft op het milieu en de kritische houding hierop, zorgde voor een ommekeer. Hierdoor zien heel wat innoverende initiatieven het levenslicht en dienen zich nieuwe opportuniteiten aan, zoals het produceren van appelleer. Het voelt aan als gewoon leder, maar is 100 procent ecologisch verantwoord.

Een kleine ecologische voetafdruk, hip, betaalbaar en modieus? Wat moet het nog meer zijn?! De sneakerlijn is te verkrijgen in de kleuren Ocean Blue, Earth Red, Apple Green, Iron Black met wit telkens als basiskleur.

www.komrads.world

©: Komrads

Leave a comment

Your email address will not be published.


*