News Ticker

De trends van zwemshorts op een rij

sunny3

H&M

Warme zonnestralen, een verfrissende bries en hoge temperaturen. Het is tijd om de zwemshorts uit de kast te halen en natuurlijk zijn er ook weer een aantal trends dit jaar. LOOK Fashion & Lifestyle zet ze even op een rij.

Atletische zwemshort

Calzedonia-Swimwear-An-Italian-Holiday-22

De grote trend van sportswear sijpelt ook door in de badmode van deze zomer. Deze zwemshort is gebaseerd op de oude running shorts met gebogen zomen aan de zijkanten. Ze zijn iets korter dan de gewone zwemshorts en hebben een kleine insnijding aan de zijkant van de bovenbenen.

Tip: overdrijf niet met de lengte, te kort is nooit goed. Er zijn verschillende lengtes verkrijgbaar, dus kies een lengte waarbij je je gemakkellijk voelt.

 S6

S5

Calzedonia,  Burton, Asos, Zara, Next Sport, Calzedonia, Zara, H&M, Details Magazine, MYO, Calzedonia

Tailored / slim fitted zwemshort

Calzedonia-Swimwear-An-Italian-Holiday-23

De tentachtige lange zwemshorts zijn even verdwenen uit het beeld en maken plaats voor slim fitted zwemshorts. Ze zitten iets strakker aan de benen en komen een stuk boven de knie. Deze zwemshort zit zeer comfortabel en heeft vaak ook een effen tailleband. Ze zijn vaak ook zo gestyled dat ze net lijken op een stijlvolle katoenen short.

S3 S2

Deze zwemshorts zijn echt prachtige stukken geworden waarmee je leuke outfits kunt maken. Combineer ze met een hemd, T-shirt of leuke polo en good to go.

Deze zwemshorts zijn een echte aanrader voor iedereen!

S7

Next Geo Riviera, Asos, Selected, Faconnable, Orlebar Brown, Paul Smith, Ted Baker, Frescobol Carioca, Orlebar Brown, Robinson Les Bains, Dan Ward, Next Riviera
Orlebar Brown, Benson, Benson, Paolo Anchisi for GQ Style Korea, Next Summer, Mr Turk Swimwear, Okun, HOM Swimwear

Prints en kleuren

Het is onmogelijk om het niet opgemerkt te hebben maar kleurrijke all-over printed items met botanische prints, strepen, … zijn super hip. Dit is natuurlijk ook te zien in de badmode.

S14 S15

S17 French connection 2 S 18 New look

Ben je niet zo gek op prints wel ga dan voor krachtige kleuren zoals geel, oceaanblauw, … of voor speciale afwassingen zoals de acid wash waar de kleur net afgewassen is. Kies dan voor exemplaren met leuke details zoals contrasterende koorden, zomen met contrasterende kleuren, …

S9                        S10
French Connection, River Island, French Connection, New Look, Asos, Topman

Enkele tips op een rij

  1. Als je tussen 2 maten zit, neem je het best de grootste maat. Op deze manier kan je het “muffin effect” vermijden waar je huid over je zwemshort hangt.
  2. Draag je wat extra gewicht mee en ben je gek op prints? Kies dan voor kleine prints want zo verleg je het focuspunt op de zwemshort.
  3. Kies het best een zwemhort met weinig plooien op de tailleband. Op deze manier focus je geen aandacht op de taille. Keep it clean.

Do or Don’t?

Elk zomer komt de vraag wel even terug of aansluitende zwemshorts en Speedo’s een do of een don’t zijn. Ze waren alvast te zien bij modelabels als Armani, Dolce & Gabbana, Dirk Bikkembergs, …

LOOK Fashion & Lifestyle sluit zich aan bij de mening van velen een Speedo is een don’t. De aansluitende zwemshort is echter een twijfelgeval.  Laat de speedo’s en aansluitende zwemshorts maar voor wie veel zwemt en met een hoge snelheid door het water wil scheuren. Ze bieden immers geen weerstand en dus ga je vlugger.

calzedonia-2011-002

Calzedonia

Leave a comment

Your email address will not be published.


*