News Ticker

Enkele tips voor het kiezen van de perfecte polo

polo-shirt-historie-1-605x403

Ontworpen in de jaren 20 door de  Franse tennisspeler René Lacoste. Ooit populair om te dragen tijdens het tennissen of het spelen van polo, maar ondertussen zijn het echte fashion items geworden.

Er zijn echter wel een aantal tips die je in acht kunt houden bij het kiezen van de juiste polo.

De juiste fit

De fitting is bij elk kledingstuk belangrijk en bij een polo is dat uiteraard ook niet anders. Het is zelfs zeer belangrijk omdat de stof meestal iets steviger is.

Hieronder kan je drie vuistregels vinden die je in acht moet houden tijdens het passen.

  1. De mouwen moeten halverwege de biceps stoppen;
  2. de lengte van de polo moet halverwege de rits van je broek stoppen;
  3. de polo moet strak om de borst en nek zitten met gesloten knopen en iets losser hangen wanneer de knopen worden losgemaakt.

Kies een passende stijl

Investeer het best eerst in basics zonder prints en in een effen kleur. Dergelijke polo’s kan je gemakkelijker combineren in verschillende stijlen en het is ook geschikt voor tal van gelegenheden. Ga dan wel voor verrassende stiksels, details aan de kraag,… Een klassiek item met een twist is altijd een hit en het werkt je look af.

Wil je toch liever een eyecatcher met print, wel zorg dan dat de print gemakkelijk te combineren valt in verschillende looks.

Dress up, dress down

Het voordeel van een polo is zijn veelzijdigheid in diverse stijlen. Ga voor een casual look door je polo te combineren met een denim en sneakers. Maak het wat meer dressed up door je polo te combineren met een chino (katoenen broek) of zelfs met een kostuumbroek. Werk het geheel af met een blazer en deftige schoenen.

Als je gekozen hebt voor een polo met print dan ga je het best voor rustige kleuren van broek en blazer. Op deze manier trekt alleen de polo de aandacht en hebben je andere items een verzachtende werking.

Finishing touch

Werk je styling af door je polo volledig dicht te dragen of door 2 knoopjes open te laten. Rol je chino of denim wat op zodat je net de enkels ziet. Dit geeft echt een finishing touch. Uiteraard kan je je polo ook in je broek steken, maar je mag uiteraard je polo ook over je broek laat hangen. En heren laat de kraag maar omlaag.

polos-609x1624

Leave a comment

Your email address will not be published.


*