News Ticker

Eerste collectie van Pharrell Williams als mede-eigenaar van G-Star

raw-for-the-oceans-8-210853 Deze maand werd al aangekondigd dat de muzikant en modegoeroe Pharrell Williams mede-eigenaar werd van het denimmerk G-Star. De eerste collectie van de zanger werd gelanceerd en het thema van deze collectie is bijzonder groen en actueel!

De collectie is ontworpen binnen de lijn RAW for the Oceans en bouwt verder op gelijknamige samenwerkingen met de zanger. Het hoofddoel van deze lijn is de aandacht vestigen op de problematiek van het dumpen van plastic afval in de oceanen.

De collectie bestaat zelfs voor twintig procent uit duurzame materialen als gerecycleerd plastic. Er werden maar liefst twee miljoen plastic flessen verwerkt in de kledingstukken! Dit werd mede mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen G-Star en Bionic Yarn waarvan Pharrell Williams creatief directeur is. Dit bedrijf slaagde er als eerste in om van plastic afval uit de oceanen duurzame garen te maken. How cool is that!

Slogans als “WTF are you doing to my oceans?” prijken op tal van kledingstukken en vestigen nog eens extra de aandacht op het dumpen van afval in de oceanen. Zijn collectie is gebaseerd op Japanse werkkleding en bestaat uit kimono’s, jeans en overjassen. Shop de collectie in één van de vele G-Star filialen of online.

raw-for-the-oceans-1-210846 G-star raw-for-the-oceans-5-210850 raw-for-the-oceans-4-210849 raw-for-the-oceans-2-210847 raw-for-the-oceans-3-210848 raw-for-the-oceans-6-210851 raw-for-the-oceans-7-210852 raw-for-the-oceans-210845

Fotografie: G-Star

Leave a comment

Your email address will not be published.


*