News Ticker

Een unieke blik achter de schermen bij KENZO voor H&M

maxresdefault

In mei liet H&M al weten dat ze als gastdesigner voor 2016 KENZO gekozen hadden. Met mondjesmaat en zeer nauwkeurig gepland zal H&M de wereld stillaan beginnen voor te bereiden op de lancering van hun collectie, die begin november in de winkels zal liggen. Ze lieten ons deze week wel al even proeven van …

JULB4-16-AL-Kenzo-SneakPeak

Carol Lim en Humberto Leon wilden het groots aanpakken met hun collectie voor H&M en de nieuwe energie van KENZO erin verwerken. Heftige prints en rijke texturen knallen dan ook van de eerste campagnebeelden. De tijgerprint is alvast een statementprint die de show zal stelen en komt recht uit het archieven van het modehuis.

JULB4-16-AL-Kenzo-SneakPeak_2 JULB4-16-AL-Kenzo-SneakPeak_3

 

Om de designercollectie in beeld te brengen koos het ontwerpersduo voor niemand minder dan de fotograaf Jean-Paul Goude, die onder andere verantwoordelijk was voor de cover van Paper Mag met Kim Kardashian en de Grace Jones’ Citroën Cx 2 –reclame. De campagne voor H&M zal een beetje anders zijn dan gewoonlijk want er worden geen echte modellen gebruikt, maar vrienden en influencers van het ontwerpersduo. Wie mag je zoal verwachten? Model Iman, actrice en activiste Rosario Dawson, hiphopartiest Chance The Rapper, componist Ryuichi Sakamoto, actrice Chloe Sevigny , rapper Subo en activist en hoofd van Earth Guardians Xiuhtezcatl Martinez.

Carol Lim: ” We werken heel graag samen met onze idolen en Jean-Paul Goude is een echte icoon. Zijn beelden voor KENZO x H&M zijn dan ook geweldig. Zo legt hij de personaliteit, positiviteit en vrijheid van de collectie vast.”

En wie niet kan wachten, kan alvast even een blik achter de schermen werpen met de onderstaande video.

Of deze collectie de wereldwijde heisa over de collectie Balmain x H&M van vorig jaar zal overtreffen is wel nog een vraagteken. Let’s wait and see …

Leave a comment

Your email address will not be published.


*