News Ticker

Badmode voor heren is meer dan louter functioneel

orlebar-brown-2016-spring-summer-covershot

Orlebar Brown

Tijdens de zomer lijkt het soms of elk gezond modeverstand verloren gaat eenmaal men naar het strand trekt. Te krappe speedo's, te ruime zwemshorts, extreem lange zwemshorts, ... zien we jaarlijks opnieuw verschijnen. Maar doet het er eigenlijk toe? Is de functie van een zwemshort niet louter functioneel? Waarom zou je daar nu aandacht aan moeten besteden?

Niet louter functioneel

In de eerste plaats is een zwemshort een functioneel stuk, maar ook de esthetische waarde mag je niet onderschatten. Door de jaren heen zijn zwemshorts een echt fashion item geworden. De mode-industrie heeft de badmode voor heren naar een hoger niveau getild door heel wat snits te herwerken en te verfijnen. Krachtige en trendy kleuren, hippe prints, korte modellen en stijlvolle stylings hebben zich een weg gebaand naar de troon. Naar het strand trekken zonder oog te hebben voor een totale styling is voorbij.

Het begint allemaal bij de juiste pasvorm

De pasvorm is één van de belangrijkste aandachtspunten op gebied van badmode voor heren. Ga je voor een getailleerde zwemshort dan is dit vaak een slim fit model en tegenwoordig lijken die zelfs op een chino short waardoor het geheel stijlvol oogt. Er zijn ook ruimere modellen te verkrijgen in diverse lengtes. De runner zwemshort is bijvoorbeeld vrij kort en heeft gebogen zomen aan de zijkant. Een echte aanrader als je het gewone model van een zwemshort even beu bent. Wees wel altijd kritisch op gebied van de maat. Een te los model oogt vlug slordig en bij een te strak model krijg je het gevreesde muffin-effect waarbij de huid over de short hangt.

De lengte van de short is ook een belangrijke factor en heeft heel wat impact op de totale look. Hoe groter je bent hoe langer je zwemshort mag zijn. Ben je iets kleiner dan opteer je het best voor een korter model, maar overdrijf niet.

katama-3

Katama

Kleur je zomer

De zomermode brengt elk jaar opnieuw een zomers kleurenpallet met zich mee. Vaak grijpen heren naar donkere kleuren, maar stilaan lijken ze ook gewonnen te zijn voor eyecatching prints en kleuren. Er zijn wel een aantal zaken die je even in acht moet houden. Is je teint nog wat bleek door gebrek aan zon, dan kies je het best voor donkere kleuren als grijs, olijfgroen, donkerrood, bordeaux, bruin, verschillende tinten blauw, … Donkere kleuren hebben ook een afslankend effect, wat in je voordeel kan spelen. Heb je een iets donkerdere teint dan kan je gerust kiezen voor lichte en krachtige kleuren als lichtblauw, geel, oranje, rood, pastel, …

Tip: in het begin van de zomer ben je meestal wat bleker, maar na enkele uren zonnen is je teint sunkissed en kan je heel wat meer kleur dragen. Voorzie dus verschillende opties.

collage_fotor

Vilebrequin

Een zomer vol prints

Van kleine polkadots tot statement strepen, van tropische bloemen tot Hawaïaanse bloemen, van geometrische prints tot fotoprints, allemaal zijn ze te verkrijgen deze zomer. Fotoprints in de stijl van Orlebar Brown en geborduurde tropische taferelen zoals bij Vilebrequin zijn enorm trending deze zomer. Of ga nog een stapje verder en opteer voor de made-to-measure badmode van het Parijse label Atelier Roland Chaillard.

collage_fotor2

Orlebar Brown, D&G, Calzedonia, Paul Smith, Katama, Calzedonia

Style je zwemshort

De tijd dat je een zwemshort moest verbergen onder een korte short is al een tijdje voorbij. Ga voor een stijlvolle beach look door je zwemshort te combineren met een linnen hemd of een polo en espadrilles met een luxueuze afwerking. Wie een meer sportievere look wil nastreven, kiest het best voor een T-shirt en een paar hippe slippers of espadrilles.

katama-2

Katama

In samenwerking met Knokke Actueel

Leave a comment

Your email address will not be published.


*