News Ticker

9 stijlblunders die je kan maken deze zomer

white-socks-sandals

Hiking Fiasco

Een korte checklist van de stijlblunders die je niet mag maken deze zomer. Beklaag het je niet achteraf en neem ze even vlug door.

 

Stijlblunder 1: sokken in sandalen

De alarmbellen gaan af bij elke stylist bij het zien van sokken in sandalen. Een absolute stijlblunder die helaas nog te vaak voorkomt.

Stijlblunder 2: sportsokken in klassieke schoenen

In sneakers mag je gerust sportsokken dragen, maar kies dunne nette sokken als je klassieke schoenen draagt.

Stijlblunder 3: Speedo

Speedo’s zijn het meest geschikt voor professionele sporten zoals zwemmen, waterpolo, … Doordat je nauwelijks weerstand hebt bevordert dit de snelheid. Ga voor een zwemshort met de juiste fitting en laat de Speedo maar thuis liggen. Ben je er echt niet gek van wel dan kan je altijd nog kiezen voor de aansluitende zwemshort.

Stijlblunder 4: plastic zak

Moet je documenten, boeken, kleine spullen, … vervoeren, gebruik dan geen plastic zak. Kies een geschikte tas in leder of stof om alles in te vervoeren. Een plastic zak is enkel oke als je net van de winkel komt of tijdens het shoppen.

Stijlblunder 5: hemd met korte mouw en das

Combineer deze niet samen! Draag een hemd met lange mouwen en rol je mouwen op.

Stijlblunder 6: riem en bretellen

Ofwel ga je voor een riem ofwel ga je voor bretellen. Ze hebben allebei dezelfde functie namelijk je broek ophouden. Het heeft dus geen zin om ze samen te combineren.

Stijlblunder 7: te korte broek

Dit is zo fout! Kies een broek die de juiste lengte heeft. De broek moet over de enkels komen en niet erboven tenzij je ze gaat oprollen.

Stijlblunder 8: opgetrokken sokken

Trek je sokken nooit te hoog op als je ze draagt in je schoenen gecombineerd met een short.

Stijlblunder 9: heuptas

Het is vakantie en je wilt je kostbaarheden dicht bij je houden omdat dieven het zo moeilijker kunnen stelen. Laat deze tas toch maar thuis en kies voor een rugzak, reistas of iets dergelijks.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*